persberichten stad Utrecht, 12.25 uur

Utrecht, 03-11-2006

Steekpartij

UTRECHT - Donderdag heeft er op de Pieter Bothstraat een steekpartij plaatsgevonden waarbij een 41-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats zwaargewond is geraakt.

Rond 12.30 uur kreeg de politie de melding dat er een man gewond op straat lag. Ter plaatse trof een agent een zwaargewonde man aan die verklaarde met een mes gestoken te zijn. Het slachtoffer is per ambulance met spoed overgebracht naar het UMC. Voor forensisch onderzoek heeft de politie de kruising met de Abel Tasmanstraat afgezet en getuigen gehoord.

Aan de hand van deze verklaringen heeft de politie later die middag in de omgeving van de Pieter Bothstraat drie verdachten aangehouden in de leeftijd van 36 en 23 jaar. Deze verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Vermoedelijk heeft de ruzie te maken met verdovende middelen.

Verdachte koffer

UTRECHT- De politie heeft donderdagavond winkels en kantoren op het Vredenburg ontruimd na de vondst van een onbeheerde koffer. Rond 18.00 uur kreeg de politie een melding dat er een koffer naast een prullenbak op het Vredenburg. Vanwege koopavond en de grootte van de koffer is besloten tot ontruiming. Het ontruimen verliep snel en rustig. Een bomverkenner van de politie heeft de koffer onderzocht. Toen bleek dat er geen gevaar was, is de ontruiming opgeheven. De politie onderzoekt de herkomst van de koffer.

Heterdaad

UTRECHT - In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden in verband met diefstal uit een winkel. Een getuige had gezien dat op de Marnixlaan een winkelruit werd ingegooid en een man met een computer ervandoor ging. Aan de hand van het signalement zagen agenten de verdachte lopen op de Marnixbrug. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor op het politiebureau.

Openlijke geweldpleging

De politie zoekt getuigen van een mishandeling van een 42-jarige man uit Utrecht. Het slachtoffer is donderdagmiddag rond 17.00 uur op de Zwanenvechtlaan door een jongen geslagen met een voorwerp en liep hierbij een hoofdwond op. Kort hiervoor was het slachtoffer tegen een jongen opgelopen, die hierbij ten val kwam. Vermoedelijk heeft dit incident te maken met de mishandeling. Het signalement van de verdachte die de Utrecht heeft geslagen is: ongeveer 12 tot 14 jaar oud, licht getint uiterlijk, 1.60 tot 1.65 cm lang, zwart haar, smal gezicht en tenger postuur. De jongen droeg een donderblauwe pet, bruine leren pilotenjas met een witte kraag. Hij was in gezelschap van een andere jongen die iets jonger was. Deze jongen had een licht getint uiterlijk was 1.40 1.50 cm lang, zwart kort haar en een mollig postuur. Deze jongen droeg een bruine jas.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de mishandeling.

Mocht u getuige zijn geweest van dit incident of meer informatie hebben, belt u dan naar 0900-8844.

Oliebollengooiers aangehouden

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 november twee mannen aangehouden voor baldadigheid.

Tijdens de surveillance zag een agent ter hoogte van het Neude oliebollen door de lucht vliegen achter de oliebollenkraam vandaan. De agent liep op de gooier af en bekeurde de man voor baldadigheid. Omdat de man geen identiteitsbewijs kon tonen wilde de agent de man aanhouden. Hierop kwam een vriend zich met de aanhouding bemoeien. De mannen gebruikten dusdanig geweld tegen de agenten dat zij met gebruikmaking van peperspray de beiden mannen van 36 jaar en afkomstig uit Utrecht hebben aangehouden.

Politieauto vernield

UTRECHT - De politie heeft donderdagavond twee jongens aangehouden voor het bekrassen van een politievoertuig. De auto stond geparkeerd op het Prins Bernhardplein in verband met een bewonersbespreking. De jongens van 14 en 16 jaar uit Utrecht werden op heterdaad betrapt toen zij het voertuig bekrasten. Zij zijn ingesloten en overgebracht naar het politiebureau. Tegen beide jongens is proces-verbaal opgemaakt en hun ouders zijn in kennis gesteld.