Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Renkumer meldt zich na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 3-11-2006 12:48:59

Ede/Renkum - Een 41-jarige Renkumer heeft zich donderdagnacht bij de politie gemeld na huiselijk geweld tegen zijn 40-jarige ex-vriendin in Ede. De twee zouden donderdagavond ruzie hebben gekregen in de woning van het slachtoffer. Daarbij zou de Renkumer zijn ex hebben geslagen. De vrouw bleek daaraan enkele lichte verwondingen te hebben opgelopen en vluchtte de woning uit, waarna de politie gewaarschuwd werd. Toen agenten bij de woning van de Edese gingen kijken bleek de Renkumer al te zijn vertrokken. Even na middernacht meldde de man zich bij de politie waarna hij werd aangehouden. De man is ingesloten; door de Edese is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldieven tegen de lamp gelopen

Publicatiedatum: 3-11-2006 12:48:18

Ede/Wageningen - Door de politie van Ede en Wageningen zijn donderdag twee verdachten van winkeldiefstal in de kraag gevat. Een veertienjarig meisje uit Wageningen liep tegen de lamp nadat ze door winkelpersoneel was betrapt bij diefstal van snoep bij een zaak aan de Geertjesweg in haar woonplaats. Het meisje is in overleg met justitie met een reprimande aan haar ouders overgedragen.

Op de Brouwerstraat in Ede werd een 26-jarige Edenaar opgepakt. De man zou volgens een beveiligingsmedewerker en getuigen aan de haal zijn gegaan met enkele MP3 spelers maar werd bij het verlaten van de zaak tegengehouden. De man is later met een dagvaarding naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zeven overtreders op de bon bij controle in De Kraats
Publicatiedatum: 3-11-2006 12:47:42

Bennekom - Bij een snelheidscontrole in De Kraats bij Bennekom zijn donderdag zeven hardrijders op de bon geslingerd. Het verkeershandhavingsteam (VHT) controleerde in de ochtenduren tussen tien uur en kwart over elf met behulp van de Lasergun 57 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/u terwijl daar maximaal 60 km/u gereden mag worden. Het VHT controleert regelmatig in De Kraats na klachten over de verkeersveiligheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Controle-op-verzoek op Gildenstraat

Publicatiedatum: 3-11-2006 12:47:10

Nijkerk - Op verzoek van buurtbewoners aan de Gildenstraat in Nijkerk heeft de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden. In een uur tijd werden twaalf bestuurders betrapt op snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u. Op de Gildenstraat geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. De buurtbewoners hadden vaker bij de politie geklaagd over de hoge snelheid van het verkeer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---