Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Fietser aangereden en gewond

Publicatiedatum: 3-11-2006 13:22:23

Duiven - Een 67-jarige fietser uit Duiven is donderdagochtend gewond geraakt nadat hij op de Nieuwgraaf in zijn woonplaats was geschept door een auto. De gewonde Duivenaar had te kampen met pijnklachten aan hoofd en rug en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist, een 39-jarige man uit Nijmegen, was met de schrik vrij gekomen. Het ongeval gebeurde rond tien uur toen de Nijmegenaar vanaf een uitrit de weg op wilde rijden. Daarbij zag hij de fietser, die over het fietspad reed, kennelijk over het hoofd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Westervoorter van de weg geraakt

Publicatiedatum: 3-11-2006 13:21:51

Westervoort - Een negentienjarige automobilist uit Westervoort is donderdagavond op de Rijndijk in zijn woonplaats van de weg geraakt. De bestuurder was met de schrik vrij gekomen, maar zijn wagen moest worden afgesleept. Volgens de verklaring van de automobilist was hij door nat wegdek in een slip geraakt waarna hij met zijn wagen in de berm terecht kwam. Vervolgens was de wagen aan het glijden gegaan en onderaan de dijk tegen een boom tot stilstand gekomen. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles op verzoek in Overbetuwe en Lingewaard
Publicatiedatum: 3-11-2006 13:21:05

Overbetuwe/Lingewaard - Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn donderdag op verschillende wegen in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard verkeerscontroles gehouden op verzoek van buurtbewoners. De politie controleerde in Heteren, Randwijk, Gendt en Bemmel. In Heteren (Overbetuwe) werd tussen kwart over acht en kwart over negen post gevat op de Achterstraat. Van de 150 passanten was er echter niemand die de maximumsnelheid overschreed. In Randwijk (ook Overbetuwe) werden vijf bestuurder bekeurd die te hard hadden gereden. Dat gebeurde op de Nijburgsestraat tussen vier en kwart over vijf in de namiddag. Van 60 passanten was de snelheid gemeten. Hoogst gemeten snelheid was 70 km/ u waar maximaal 50 is toegestaan.

In Gendt werd tussen half acht en half negen 's avonds gecontroleerd op de Kapelstraat. Dat leverde in totaal zeven bekeuringen op: vijf voor snelheidsovertredingen, één voor niet handsfree bellen tijdens het rijden en één voor het rijden zonder gordel. Op de Dijkstraat in Bemmel werd gecontroleerd tussen half negen en half tien 's avonds en werden in totaal vier bekeuringen uitgedeeld. Twee bestuurders reden te hard, één zonder gordel en een bromfietser ging op de bon wegens een defecte uitlaat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---