Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 03-11-2006

Man aangehouden voor winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is een 24-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. In een winkel aan de Markt in s-Hertogenbosch zag het personeel dat de man verschillende keren met kleding een paskamer inging en er steeds met minder kleding uit kwam. Nadat hij nog een tijdje had rondgekeken en weg wilde gaan, werd hij gecontroleerd. Bij bleek voor bijna 900 euro kleding in zijn tas te hebben zitten die hij in de winkel had weggenomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Snelle winkeldief aangehouden

Drunen Donderdagmiddag werd gemeld dat vanuit een winkel aan de Grotestraat in Drunen een hoeveelheid van enkele tientallen flesjes mannengeur waren gestolen door een man in een motorpak. De man was op een motor weggereden. Politiemensen zagen de motor op de A59 tussen Vlijmen en s-Hertogenbosch rijden. De bestuurder reed met hoge snelheid de Vlijmenseweg op, daarbij rode verkeerslichten en stoptekens negerend. Daarbij werden snelheden boven de 180 km/u bereikt. Korte tijd later kon de motorrijder, een 34-jarige man uit Rosmalen, worden aangehouden. In zijn motor had hij de flesjes mannengeur. De motor van de man werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Dubbele bekeuring

Drunen Donderdagmiddag werd op de Joost van den Vondellaan in Drunen een 20-jarige autobestuurder uit Drunen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Terwijl hij bekeurd werd beledigde hij de politiemensen. Ook hiervoor is de man bekeurd.

Vrouw gewond bij ongeval

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 40-jarige vrouw uit Uden bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto over het Wilhelminaplein in s-Hertogenbosch in de richting van het station. Ze reed over de rechter rijstrook. Via de linker rijstrook werd ze ingehaald door een auto, bestuurd door een 50-jarige man uit s-Hertogenbosch. De vrouw veranderde van rijstrook en heeft daarbij waarschijnlijk de auto die haar aan het inhalen was over het hoofd gezien. De beide autos werden zwaar beschadigd. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Verdachte van fietsdiefstal

Veghel In de nacht van donderdag op vrijdag is een 38 jarige inwoner van Sint Oedenrode aangehouden. Hij wandelde met een afgesloten mountainbike op de schouder over de Markt in Veghel. Kort na de aanhouding van de verdachte meldde de eigenaar van de fiets zich bij de politie. Hij deed aangifte en de verdachte is ingesloten.

Heling en verzet

Uden Donderdagavond stelden agenten een onderzoek in een van diefstal afkomstige bromfiets die in een kelderbox stond van de Beatrixhof in Uden. De bromfiets, waarvan aangifte van diefstal was gedaan stond inderdaad in de kelderbox. Toen de agenten de bromfiets in beslag namen stuitten zij op verzet van een 19 jarige man die de eigenaar was. Hij werd aangehouden als verdachte van heling. Ook de 43 jarige vader van de jongen verzette zich en is eveneens aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Alcohol in het verkeer

Uden In de nacht van donderdag op vrijdag is op het Jonkerveld in zijn woonplaats Uden een 28 jarige automobilist aangehouden. Hij bleek bij controle te diep in het glaasje te hebben gekeken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg bovendien een rijverbod voor de duur van drie uren.

Fietsster gewond bij ongeval

Uden Vrijdagmorgen is een 16-jarige fietsster uit Uden bij een aanrijding gewond geraakt. Het meisje reed over het fietspad langs de Burenstraat in Uden. Over de Wilheminastraat reed een auto bestuurd door een 56-jarige man uit Erp. Op de kruising kwam de auto in aanrijding met de fietsster. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Hennepkwekerij opgerold

Heesch Donderdagmorgen is in een woning aan de Meursstraat in Heesch een hennepkwekerij met 946 planten opgerold. Alle apparatuur is in beslaggenomen. De 50 jarige bewoner van het pand is als verdachte gehoord.

Hennepkwekerij

Heesch Op de bovenverdieping van een pand aan het Stationsplein in Heesch is donderdagmorgen een hennepkwekerij met 595 planten opgerold. Alle apparatuur is in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Aanrijding en te veel gedronken

Nistelrode Donderdagavond, even na 23.00 uur, werd een aanrijding gemeld op het Raadhuisplein in Nistelrode. Een auto bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Nistelrode, was tegen een op het Raadhuisplein geparkeerde auto en twee paaltjes gereden. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel bleek, dat de vrouw te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor is ze bekeurd. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 5 uur en werd haar rijbewijs ingevorderd.

Alcohol in het verkeer

Heesch In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Floraliastraat in Oss een 33 jarige automobilist uit Heesch aangehouden. Hij bleek bij controle te diep in het glaasje te hebben gekeken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg bovendien een rijverbod voor de duur van twee uren.

Alcohol in het verkeer

Vinkel In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Van Rijckevorselweg in Vinkel een 22 jarige bromfietser uit Heesch aangehouden. Hij bleek bij controle te diep in het glaasje te hebben gekeken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg bovendien een rijverbod voor de duur van vier uren.

Vreemdelingen ingesloten

Oss Donderdagmiddag zijn aan de Nieuwstraat twee Roemeense vrouwen van 36 en 17 jaar oud aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld. De vrouwen waren bezig om daklozenkranten te verkopen en bleken geen geldige verblijfspapieren te bezitten.

Bedreiging

Oss Naar aanleiding van een burenconflict is donderdagmiddag een 18 jarige vrouw aangehouden. Zij wordt er van verdacht op de Johannes Hendrikxstraat haar 42 jarige buurman met een klauwhamer te hebben bedreigd. De vrouw is ingesloten en in verzekering gesteld.