Ingezonden persbericht



- Begin persbericht -

Stemeigenwijzer gelanceerd

Iedereen kijkt naar de verkiezingsprogramma's van de verschillende politieke partijen met een eigen gekleurde bril op. Voor de één zal het oplossen van het fileprobleem belangrijk zijn, voor de ander meer voorzieningen voor het sporten. Of misschien is beter onderwijs voor de kinderen bepalend voor je keuze. Elke partij heeft zo zijn eigen standpunten rondom deze en andere thema's. Er zullen maar weinig Nederlanders zijn die alle programma's doorlezen. Op Stemeigenwijzer.nl is het mogelijk snel en makkelijk inzicht te krijgen in de standpunten rondom de eigen doelgroep of waar je je betrokken bij voelt.

De partijprogramma's zijn gepresenteerd, de verkiezingsdebatten barsten binnenkort los. Het is voor de kiezer niet altijd even gemakkelijk om in het verkiezingsgeweld een weloverwogen keuze voor een partij te maken. Daarom maken steeds meer kiezers gebruik van stemhulpen op internet.

De Wereld van Grip presenteert de derde editie van Stemeigenwijzer.nl. Net als andere stemhulpen maakt Stemeigenwijzer.nl de standpunten van de politieke partijen inzichtelijk. Maar dan op geheel eigen wijze. Op stemeigenwijzer.nl kies je namelijk niet voor thema's maar voor beleidsdoelgroepen. Wat heeft de partij in het programma opgenomen over studenten, over criminelen of over automobilisten? Zo kun je niet alleen zien wat de partijstandpunten voor jou betekenen, maar ook voor groepen in de samenleving waar je je mee identificeert, je zorgen om maakt of bij betrokken voelt.

In tegenstelling tot andere stemhulpen geeft stemeigenwijzer.nl je geen kant-en-klaar advies over de partij waar je op moet stemmen. Het geeft je wel een andere kijk op de verkiezingsprogramma's en een beter zicht op wat deze betekenen voor jezelf en voor anderen.

Ook laat dit jaar de Stemduivel weer van zich horen. Stem je al jaren uit gewoonte voor een partij en denk je dat deze jouw standpunten vertegenwoordigt? De Stemduivel komt misschien tot hele andere conclusies...

Stemeigenwijzer is gemaakt oor de Wereld van Grip. Het doel van deze vereniging is het vergroten van de betrokkenheid tussen mensen onderling en tussen mens en maatschappij.

Ouderen Studenten Illegalen Ouders Criminelen Dieren Ondernemers Automobilisten Huurders Patiënten Vrijwilligers Slachtoffers Boeren Gehandicapten Verslaafden Huiseigenaren Arbeidsongeschikten


- Einde persbericht -


-