Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03/11)

OOSTERHOUT NB, 3 november 2006

Politie onderzoekt poging tot beroving

RIJEN: Een 59-jarige inwoner van Rijen heeft bij de politie aangifte gedaan van een poging tot beroving. Het misdrijf vond plaats op donderdagavond 2 november in de Vredestraat. Het slachtoffer liep rond 22.00 uur over het trottoir toen hij onverwacht werd aangesproken door een andere voetganger. De onbekende jongeman eiste de portemonnee van het slachtoffer op. Om zijn eis kracht bij te zetten toonde de dader een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het bleef bij een poging, want de aangever gaf zijn portemonnee niet af en liep door. De dader heeft hem nog even achtervolgd en liep vervolgens zonder buit weg in de richting van het zwembad. Het slachtoffer heeft meteen aangifte gedaan bij de politie, waarna een opsporingsonderzoek naar de nog onbekende dader is opgestart. Agenten stellen vandaag een buurtonderzoek in en ook wordt er gezocht naar eventueel achtergebleven sporen van het delict.

Dronken brokkenmaker opgepakt: rijbewijs ingenomen

LAGE ZWALUWE: De politie arresteerde in de nacht van donderdag 2 november op vrijdag 3 november een dronken automobilist. De man had een ongeval veroorzaakt en zich daarna uit de voeten gemaakt. Het ongeluk gebeurde rond donderdagavond rond 23.15 uur op de Zwaluwsedijk. De automobilist was van de weg geraakt en belandde met zijn auto in de sloot.
Toen de politie arriveerde was de veroorzaker niet meer op de plaats van het ongeval aanwezig. Een zoektocht naar de man leidde naar een camping in Moerdijk. Daar werd de beschonken man in een caravan aangetroffen en gearresteerd. De man moest hij mee naar het politiebureau. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 615 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten vorderen het rijbewijs van de verdachte in en maakten proces-verbaal tegen hem op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zeven uren opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Proces-verbaal voor illegaal stoken van afval

DONGEN: Politieagenten zagen donderdagavond 2 november rond 19.50 uur een sterke rookontwikkeling op de Procureurweg. Op de rotonde met de Gaasjesweg leidde dit tot verkeersgevaarlijke taferelen. Door de rookontwikkeling werd het zicht voor de weggebruikers tot een minimum beperkt. Onderzoek wees uit dat de rook opsteeg uit de tuin van een woning aan de Fazantenlaan. Het bleek dat een man afval aan het verbranden was in een olievat. Het ging om hout en een stuk zeil. Dit veroorzaakte veel rook wat op afstand goed was te zien. Volgens de milieuwetgeving is het strafbaar dergelijk afval te verbranden. De 72-jarige man had geen vergunning voor het verstoken van afval. Hij kreeg dan ook een proces-verbaal aangezegd.

Dronken én zonder rijbewijs achter het stuur

SLEEUWIJK: Opvallende rijgedrag van een automobilist was in de nacht van donderdag 2 november op vrijdag 3 november reden voor een politiecontrole. Agenten gaven de man op het Hoekeinde een stopteken. Dat gebeurde rond 01.40 uur. De 21-jarige bestuurder had alcohol gedronken en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Om die reden werd de man gearresteerd. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse, wat een uitslag van 255 ug/l opleverde. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Hij vertelde dat hij rijlessen volgde en al twee keren gezakt was tijdens het rij-examen. Hij was wel al in het bezit van een auto en daarmee een testritje gaan maken.

Wiet en wapen

KAATSHEUVEL: Bij het zien van een politieauto vertoonde een automobilist slingerend rijgedrag. De agenten in de politieauto zagen dat de inzittende van de bewuste personenauto zaken aan het verstoppen waren in de auto, wat reden was voor een controle. Daarbij vonden de agenten twee kleine zakjes wiet en een verboden mes. Het wapen en de verdovende middelen zijn in beslag genomen. Tegen de inzittende, een 17-jarige jongen uit Waalwijk, is proces opgemaakt op verdenking van overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. De gebeurtenis vond plaatst op donderdagmiddag 02 november 2006 om 15.15 uur op de Horst in Kaatsheuvel. De ouders van de minderjarige verdachte zijn door de politie geïnformeerd over het voorval.

Vier overtreders bij snelheidscontrole in Raamsdonk

RAAMSDONK: Tijdens een surveillance gebruikten agenten de LaserGun voor een snelheidscontrole. Dat gebeurde op donderdagavond 2 november tussen 17.00 uur en 20.00 uur op de Schansstraat in Raamsdonk. De controle vond plaats naar aanleiding van klachten van omwonende over het snelle rijgedrag van weggebruikers. In totaal is de snelheid van circa 200 passerende voertuigen gemeten. Vier automobilisten bleken te snel te rijden en kregen daarvoor een bekeuring uitgereikt. De hoogst gemeten snelheid na correctie 65 km/u.

Auteur: Jeroen Steenmeijer