Politie Gelderland-Midden

Beslag op bezittingen eigenaar illegale hennepkwekerij
Publicatiedatum: 3-11-2006 14:15:05

Doesburg De politie Unit IJsselwaarden, district Arnhem Veluwezoom, heeft op last van de officier van justitie, conservatoir beslag laten leggen op de bezittingen (twee woningen en een auto) van een 39-jarige man uit Ede. De man wordt verdacht van illegale hennepteelt in een bedrijfspand in Doesburg.
Doel van de Plukze-beslaglegging is om zekerheid te krijgen voor de tenuitvoerlegging van hoge geldboetes en de maatregel van wederrechtelijk verkregen voordeel.
Door het Buro Financiële Recherche van de politie Gelderland-Midden is becijferd dat de opbrengst van de hennepkwekerij ruim 96 duizend euro bedraagt.
De politie deed op 25 september jl. een inval in het bedrijfspand in Doesburg en trof in de kelder een gedeeltelijk ontmantelde hennepkwekerij aan. Tevens bleek er illegaal stroom te zijn afgetapt. De vermoedelijk ca. 450 hennepplanten waren al geoogst. Negen assimilatielampen, een irrigatiesysteem en andere benodigdheden voor de kwekerij werden in beslag genomen. De 39-jarige Edenaar werd op grond van de Opiumwet aangehouden en na verhoor, op 26 september heengezonden. De verdachte moet binnenkort voor de rechter komen.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---