Gemeente Abcoude


Opening Spoorlaan

Op maandag 30 oktober is de nieuwe weg naar het station geopend met de onthulling van de nieuwe naam: Spoorlaan. Wethouder Dick Kok onthulde de naam samen met twee van de vier prijswinnaars die deze naam hadden voorgesteld: mevrouw Badon en mevrouw Van Vliet.

Prijsvraag

Voor de nieuwe naam had de gemeente Abcoude een prijsvraag uitgeschreven, waar massaal op gereageerd is door inwoners van de gemeente. De straatnamencommissie heeft unaniem voor Spoorlaan gekozen. Deze naam werd niet alleen door vier verschillende indieners werd genoemd, maar ook omdat het een duidelijke relatie heeft met het gebied, de naam de locatie direct aanduidt en omdat de naam helder klinkt. Daarmee voldeed de naam aan alle eisen.

Cadeau prijswinnaars

Onderdeel van de beloning voor de prijswinnaars is het boek Sporen onder Water. Dit boek is naar verwachting voorjaar 2007 gereed. Dit boek wordt geschreven door Taki Swildens en gaat over de geschiedenis van het spoor en de totstandkoming van het aquaduct. Daarmee is dit een toepasselijk cadeau voor de prijswinnaars, al moeten ze er nog even op wachten.

---

3 november 2006
WetWijzer
Taxatieverslagen