Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Winterswijk - Automobilist gewond na aanrijding           |
Een 26-jarige automobilist uit Almelo is op donderdagmiddag (02/11) gewond geraakt, toen hij op de Groenloseweg in botsing kwam met een 37-jarige automobiliste uit Winterswijk. De jongeman is voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide auto's raakten beschadigd.

Het incident vond kort voor drie uur 's middags plaats. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de jongeman over de Groenloseweg reed en uit de richting Winterswijk kwam. Voor hem in dezelfde richting reed de 37-jarige automobiliste. Zij moest remmen, omdat een bestuurder voor haar linksaf de Meekertweg wilde inrijden. De jongeman had dit niet op tijd door en een botsing met de auto voor hem was het gevolg. De jongeman is met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, maar kon na controle het ziekenhuis weer verlaten. De vrouw liep als gevolg van de botsing onbekend letsel op. Beide auto's raakten beschadigd.

|     |Doetinchem - Met drank op achter het stuur                |
Een 45-jarige automobilist uit Doetinchem bleek vrijdag (03/11) tijdens een controle op de Europaweg onder invloed van alcohol. De man is bekeurd.

De man werd omstreeks 02.25 uur door surveillerende agenten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek inderdaad alcohol te hebben gedronken. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij blies 0,7 promille. De man is bekeurd en kreeg tevens een rijverbod opgelegd.

|     |Achterhoek - Politie waarschuwt voor frauderende gokkers  |
De politie is naar aanleiding van een aangifte een onderzoek naar fraude met gokkasten gestart. Zij wil met dit bericht eigenaren/exploitanten van gokkasten alerter maken wanneer er vreemde gelduitkeringen uit gokkasten plaatsvinden.

Aanleiding voor het onderzoek waren een tweetal incidenten in een horecagelegenheid in de gemeente Oude IJsselstreek. Daar slaagden drie tot nu toe onbekende mannen erin om, verdeeld over twee avonden, de gokkast te manipuleren, waardoor al het geld dat in de gokkast aanwezig was eruit rolde. Opvallend was dat de gokkast tijdens het uitkeren van het geld een storingsmelding gaf. Als men op een 'normale' wijze geld wint, geeft de gokkast dit aan door middel van een winstmelding. Gezien de werkwijze van de drie mannen vermoedt de politie vermoedt dat zij zeer goed op hoogte zijn geweest van de werking van de gokkast

Wellicht zijn meerdere eigenaren/exploitanten van gokkasten benadeeld of kunnen zij geldtekorten uit de gokkast niet verklaren. De politie roept benadeelden op om altijd aangifte te doen. Dit kan na een telefonische afspraak op het politiebureau.

|     |'s Heerenberg - Diefstal van personenauto                 |
Een 64-jarige inwoner uit 's Heerenberg heeft op donderdagochtend (02/11) aangifte gedaan van diefstal van een auto. De diefstal heeft in de nacht van woensdag op donderdag plaatsgevonden. De politie onderzoekt de zaak.

De verdwijning van de auto heeft in de nacht van woensdag op donderdag plaatsgevonden, maar is pas op donderdagochtend omstreeks 10.30 uur ontdekt. Het gaat om een zwarte Peugeot 407 SW voorzien van kenteken 72-PX-BB. De auto stond geparkeerd aan De Driekoningen. Het is niet bekend hoe men de auto kon wegnemen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Einde berichten


---


---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --