Gemeente Zaanstad

Buitenlands Vrouwenoverleg verhuist naar Stationsstraat 73 Voortzetting activiteiten in januari 2007
02-11-2006

Stichting Buitenlands Vrouwenoverleg (BVO) krijgt een nieuw onderkomen: Stationsstraat 73 in Zaandam. Het BVO verwacht in januari haar activiteiten in het nieuwe pand weer voort te kunnen zetten. In juni moest de stichting het pand Botenmakersstraat 16 in Zaandam per direct verlaten omdat daar asbest was geconstateerd. De activiteiten van het BVO zijn daardoor nagenoeg stil komen te liggen.

Na de sluiting van het pand aan de Botenmakersstraat zijn de gemeente, die eigenaar van het pand is, het BVO en Stichting Welsaen (verhuurder) meteen op zoek gegaan naar een alternatief onderkomen. Stationsstraat 73 bleek een geschikte locatie waar de stichting haar doelgroep goed kan bedienen. Daarnaast kan het BVO haar samenwerking met de Helpdesk Allochtonen, die in hetzelfde pand gevestigd is, verder verbreden.

Stichting Buitenlands Vrouwenoverleg richt zich op het bevorderen van emancipatie, maatschappelijke participatie en economische zelfstandigheid van allochtone vrouwen en meiden. Zij doet dit door een breed aanbod, variërend van contactvrouwenwerk, thema- voorlichtingsbijeenkomsten tot aerobics, Jasmijn: een ontmoetingsruimte voor allochtone meiden, volksdans en toneel.