ArboDuo sportend door Nederland voor de Stichting Action Jeugd

Boaborea

De medewerkers van ArboDuo hebben deze zomer in een sportieve estafette langs haar 40 vestigingen in Nederland, geld bijeen gebracht voor Action Jeugdsportkamp. Donderdag 2 november werd een cheque ter waarde van
5)10.000 euro aan de vrijwilligersorganisatie, die sportkampen voor gehandicapte jongeren organiseert, overhandigd.

Adviseren over gezondheid in relatie tot werk is dagelijkse kost voor de professionals van ArboDuo. Het belang van fitte medewerkers met een gezonde leefstijl wordt steeds meer ingezien. En waar je zelf in geloofd, moet je zelf ook voor staan, zo vind ArboDuo. Daarom organiseerde ArboDuo voor eigen mensen een landelijke estafette langs al haar 40 vestigingen. De spelregels waren simpel; alles mag, behalve het gebruik van gemotoriseerd vervoer. ArboDuo stelde een bedrag per afgelegde kilometer ter beschikking voor een goed doel.

Het startschot voor de estafette vond 14 juni jl. plaats vanuit het hoofdkantoor in Zaandam. Vervolgens kon elk team van de vestiging zelf bedenken hoe zij het estafette stokje naar het volgende team bracht. Op deze manier is er met veel enthousiasme gefietst en hardgelopen. Maar ook zijn er stukken afgelegd per skeeler, huifkar, step, tandem, kano, riksja en zeilboot.

Het bijeen gelopen geld - een cheque van 10.000 euro - werd donderdag 2 november overhandigd aan twee vrijwilligers van Action Jeugdsportkamp. 'Wij hebben voor deze Stichting gekozen omdat deze zonder enige subsidie en met louter vrijwilligers gehandicapte jongeren een onvergetelijke vakantie week bezorgt:', aldus directeur Klaas Hartman. 'Tijdens een bezoek aan het sportkamp deze zomer hebben we gezien hoe de kinderen ondanks hun handicap zich heerlijk konden uitleven in diverse sporten. Ons geld is daarmee heel goed besteed'.

ArboDuo is een middelgrote arbodienst, gespecialiseerd in risicovolle sectoren. ArboDuo adviseert en ondersteunt werkgevers en werknemers op het gebied van preventie, verzuim en reïntegratie. Bij ArboDuo werken 240 medewerkers.