Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 3 november 2006

Zaanstreek-Waterland, 03-11-2006

Project Puntmuts op herhaling

Zaandam, november/december 2006

De politie herhaalt naar aanleiding van goede resultaten in voorgaande jaren het project Puntmuts. Met deze jaarlijkse actie maakt de politie de winkelgebieden in Zaandam centrum veiliger. De politie surveilleert in uniform en burgerkleding en treedt repressief en preventief op, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar winkeldiefstal, zakkenrollen, beroving, bromfiets- en fietsendiefstal. Agenten surveilleren overwegend te voet op de markten en gedurende de tijden dat de winkels open zijn. Puntmuts gaat voor de zevende keer van start en wordt in de maanden november en december uitgevoerd. Deze periode is gekozen vanwege de extra drukte voor de feestdagen.

De politie heeft vorig jaar in de projectperiode 77 aanhoudingen verricht.

De winkeliers zullen, net als in vorige jaren, fungeren als ogen en oren van de politie. Zij worden via eigen kanalen geïnstrueerd over Puntmuts en de door hen te nemen acties.

Verkeerscontrole Edisonweg en Overlanderstraat

Purmerend, 2 november 2006, 14.00-16.00 uur

Op de Edisonweg in Purmerend heeft het Verkeershandhavingsteam donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 20 bekeuringen uitgedeeld. Twaalf personen droegen geen gordel, zeven mensen belden niet-handsfree en een bestuurder had lading niet goed bevestigd. Op de Overlanderstraat werden donderdagochtend acht bestuurders bekeurd omdat zij geen gordel omhadden.

Twee dievegges aangehouden

Zaandam, 2 november 2006, 17:03 uur

In een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg in Zaandam zijn donderdagmiddag twee vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Zij zouden deurklinken en plankdragers ter waarde van een kleine 90,- hebben meegenomen zonder deze af te rekenen. De goederen zijn ter plekke teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar en een deel van de producten is alsnog betaald en meegenomen. De verdachten zijn overgedragen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Overlast door ex-vriend

Purmerend, 3 november 2006, 01:39 uur

Op de Rudolf Garrelsstraat is een 17-jarige Purmerender aangehouden wegens het veroorzaken van overlast en openbare dronkenschap. De politie werd gebeld omdat de jongen bij zijn 17-jarige ex-vriendin en haar moeder voor de deur overlast zou veroorzaken. Op het moment dat de politie arriveerde rende de jongen weg en verstopte zich in nabijgelegen bosjes. Na enkele minuten kroop hij daar weer uit en werd vervolgens aangehouden. Tijdens de fouillering werd een broodmes aangetroffen en inbeslaggenomen. Het mes is vernietigd en tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.