Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 03-11-06

TILBURG, 3 november 2006

Politie houdt schennispleger aan

TILBURG De politie heeft gistermiddag, tegen 15.00 uur, in het Leijpark een 26 jarige Tilburger aangehouden voor het plegen van schennis. Een 38 jarige vrouw afkomstig uit Tilburg deed hiervan aangifte. Het slachtoffer wandelde met een vriendin door het park. Ter hoogte van de speeltuin werden beiden benaderd door een onbekende man op een fiets. Toen deze man de vrouwen passeerde, toonde hij zijn geslachtsdeel en fietste verder. Het slachtoffer meldde dit direct waarna de politie een onderzoek instelde. In het park troffen de agenten de man waarna hij werd aangehouden.

Vrouw aangehouden voor negeren winkelverbod

TILBURG In een woning op het Rooseveltplein hebben agenten gisteravond, tegen 19.30 uur, een 27 jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor het negeren van een winkelverbod.
De vrouw bezocht samen met haar vader een winkel op de Broekhovenseweg, ondanks een winkelverbod. Toen personeelsmedewerkers van de winkel haar verzochten te vertrekken, gaf ze daar geen gehoor aan. Na diverse vorderingen werd de politie in kennis gesteld. Agenten troffen de vrouw niet meer aan in de winkel. Korte tijd later werd ze alsnog in haar woning aangehouden. Een van de gevolgen van deze actie is dat haar winkelverbod verlengd is.

Tilburger aangehouden voor baldadigheid

TILBURG In de Tuinstraat hebben agenten vanmorgen, rond de klok van 05.00 uur, een 26 jarige Tilburger aangehouden, nadat hij in een torenkraan geklommen was. Op het bouwterrein op het Pieter Vreedeplein trof een beveiligingsmedewerker twee mannen aan, die op dat moment een poging waagde een kraan in te klimmen. Nadat de medewerker de mannen had aangeroepen te vertrekken, gaf het tweetal daar geen gehoor aan. Gealarmeerde agenten hebben vervolgens op het terrein een van de twee klimmers aangehouden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie stelt snelheidscontrole in

TILBURG Agenten van het team Wilhelminapark hebben gistermiddag op verschillende locaties in het teamgebied een snelheidscontrole ingesteld. Het doel van deze controle is het vergroten van de verkeersveiligheid. In totaal hielden 12 bestuurders zich niet aan de toegestane maximum snelheid. Zo controleerden agenten op de Lage Witsiebaan, de Hoefstraat en het Textielplein. Op de Lage Witsiebaan kregen 10 automobilisten een bekeuring nadat ze in de 30 kilometerzone de snelheid overschreden. Ook gebeurde dit in de Textielstraat. Daar kregen 2 automobilisten een verbaal. Tijdens de controle bleken twee bestuurders niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt tijdens de horecacontrole 6 personen aan.

TILBURG : Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het horecatoezicht in het centrum van Tilburg, spreken van een rustige nacht. In de vroege morgen werden in totaal 6 aanhoudingen verricht. Ook werden er 3 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen.

Vanmorgen, kort na 02.00 uur hebben agenten op de Paleisring te Tilburg, twee mannen van 23 en 24 jaar, afkomstig uit Tilburg en Schijndel aangehouden voor vernieling. De mannen hadden in een horecagelegenheid twee schilderijen vernield.

In de Stadhuisstraat hebben agenten vanmorgen, tegen 02.30 uur, een 22 jarige man uit Sluiskil aangehouden voor belediging. Op het moment dat de man een horecagelegenheid verliet schold hij twee agenten uit, die op dat moment passeerden. Twee kennissen van de verdachte waren het niet eens met deze aanhouding en begonnen zich ermee te bemoeien. Nadat de agenten meerdere keren hen gevorderd had te vertrekken, gaven ze daar geen gehoor aan. Hierop werden ook deze kennissen, van 19 en 21 jaar, afkomstig uit Axel en Tilburg, in de Sophiastraat aangehouden. Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Een 17 jarige Tilburger liep in de Telegraafstraat tegen de lamp, nadat beveiligingspersoneel had gezien dat de man graffiti aanbracht op een gebouw. De man had met donker grijze verf letters aangebracht op een licht grijs geverfde pilaar. De jongen werd aangehouden voor vernieling.

Politie houdt drie bestuurders aan voor het rijden onder invloed

TILBURG Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel. Dat betekent dat er ieder jaar door alcohol 150 tot 200 doden vallen en er 3000 tot 4000 mensen in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeval. Daarom controleert de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie nadrukkelijk op alcohol in het verkeer. Afgelopen nacht constateerde de politie dat drie automobilisten onder invloed van alcohol verkeerde. Deze bestuurders hadden dusdanig veel gedronken waarop de politie bij allen het rijbewijs invorderden.

Agenten hebben vanmorgen, tegen 01.00 uur, in een woning in de wijk Wandelbos, een 60 jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had kort voor zijn aanhouding een aanrijding veroorzaakt op de Rueckertbaan. Hij verloor de macht over het stuur nadat hij in een slippartij belandde en kwam in aanrijding tegen een lantaarnpaal. Na de aanrijding is hij te voet vertokken richting huis. Een blaastest op het bureau wees uit dat hij 740 Ug/l in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 9 uren mocht hij vertrekken.

In de Spinmeesterstraat controleerden agenten vanmorgen, tegen 03.00 uur, een 44 jarige automobilist uit Tilburg. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 720 Ug/l, ruim drie maal de toegestane hoeveelheid aan alcohol in zijn bloed te hebben. Ook hij mocht zijn rijbewijs op het bureau achter laten. Met een rijverbod van 8 uren mocht hij huiswaarts keren.

In de Stroomlaan controleerden agenten vanmorgen, om 04.40 uur, een 25 jarige automobilist uit Riel. Een ademtest op straat wees uit dat ook hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau bleek, dat hij 585Ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Nadat hij zijn rijbewijs ingeleverd had mocht hij met een rijverbod vertrekken.

Uiteraard wordt er tegen alle verdachten proces verbaal opgemaakt.

Politie ruimt 3 hennepkwekerijen

TILBURG De politie heeft vandaag, naar aanleiding van klachten uit de buurt, drie vol in bedrijf zijnde hennepkwekerijen geruimd. In totaal werden er 450 oogstrijpe planten in beslag genomen die een waarde vertegenwoordigen van 45.000 Euro. In een garagebox van een woning in de Albert Magnusstraat troffen agenten 37 hennepplanten aan. In de Nassaustraat stonden op een bovenverdieping 300 planten en in de Jagerslaan 123 planten. In alle drie de gavallen werd de stroom illegaal afgetapt. Tegen de eigenaar/huurder wordt proces verbaal opgemaakt.

De Tilburgse politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden regelmatig plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioriteit aangegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad. Vorig jaar werd onder regie van de gemeente Tilburg door alle betrokken partijen een convenant afgesloten. Huurders lopen met een hennepkwekerij het risico op de ontbinding van de huurovereenkomst.

Auteur: Desiree Brabers