MasterCard Incorporated maakt financiële resultaten over ....

Mastercard incorporated

MasterCard Incorporated maakt financiële resultaten over het derde kwartaal bekend

PURCHASE, New York, November 3 /PRNewswire/ --


- Nettowinst van 1,42 dollar per aandeel, of 193 miljoen dollar


- Netto inkomsten 13,9 procent omhoog naar 902 miljoen dollar


- Gross dollar volume 15 procent omhoog, aankoopvolume 17,2 procent omhoog

MasterCard Incorporated (NYSE: MA) maakte vandaag de financiële resultaten over het derde kwartaal 2006 bekend. Het bedrijf rapporteerde een netto winst van 193 miljoen dollar, of 1,42 dollar per aandeel. De netto inkomsten over het kwartaal kwamen uit op 902 miljoen dollar, een stijging van 13,9 procent vergeleken met dezelfde periode in 2005. Valutaschommelingen (veroorzaakt door de relatieve waarde van de euro tegenover de dollar) droegen ongeveer 1 procent bij aan inkomstenstijging over het kwartaal.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20061031/MCLOGO )

De hogere inkomsten in het derde kwartaal waren vooral te danken aan: de groei van het gross (bruto) dollar volume (GDV) van MasterCard, welke op basis van lokale valuta met 15 procent toenam tot 502 miljard dollar; een stijging van 18,9 procent in het aantal afgewerkte transacties; en een herstructurering van de buitenlandse transactiekosten die in april 2006 werd verwezenlijkt. Gedurende het kwartaal steeg het aankoopvolume wereldwijd op basis van lokale valuta met 17,2 procent tot 365 miljard dollar als gevolg van een hoger uitgavenpatroon van een toenemend aantal MasterCard-houders. Sinds 30 september 2006 hadden de klanten van het bedrijf 818 miljoen MasterCard kaarten uitgegeven, een toename van 12,6 procent vergeleken met dezelfde periode in 2005.

"Deze goede resultaten onderstrepen ons succes in het vervangen van het papieren betalingsverkeer op een zeer concurrerende betalingsmarkt, waar ter wereld dan ook", zei Robert W. Selander, president en ceo van Mastercard.
"Dit is het twaalfde opeenvolgende kwartaal dat het aankoopvolume met dubbele cijfers groeit en het tiende opeenvolgende kwartaal voor het GDV. In de veertig jaar van ons bestaan hebben wij stevig geïnvesteerd in ons mondiale handelsmerk en ons betalingsnetwerk. Wij geloven dat de middenstand, consument, bedrijven en overheden de gemakkelijke en veilige oplossingen van het elektronische betalingsverkeer, die door deze investering tot stand zijn gekomen, hebben onderkend".

"Met onze wereldwijde organisatie en onze unieke structuur als concessieverlener, verwerker en adviseur richten wij onze inspanningen fulltime op het leveren van waarde toevoegende producten en diensten die de winstgevendheid van de zaken van onze klanten vergroot en hen voorzien van innovatieve programma's die aan de behoeften van hun kaarthouders en klanten tegemoetkomen en overtreffen", zei Selander. "Tegelijkertijd erkennen wij dat de beste resultaten plaatselijk geleverd worden en onze structuur stelt ons in staat oplossingen te ontwikkelen die werken voor onze klanten, waar en op welke manier dan ook zij zakendoen".

Vergeleken met dezelfde periode in 2005, daalden de totale operationele kosten met 2,6 procent naar 627 miljoen dollar gedurende het kwartaal. De impact van de gerechtelijke schikkingen in het jaar daarvoor en de aanpassing om een verandering in de verrekeningsmethode voor de op cash gebaseerde uitvoering van prestatiebeloningen weer te geven buiten beschouwing gelaten, zijn de operationele kosten gestegen met 8.8 procent. Dit kwam voornamelijk door: toename in kosten voor het inhuren van extra personeel ter ondersteuning van de klantgerichte strategie van het bedrijf; afvloeiingskosten als resultaat van een herziening van de voorgenomen plannen; hogere honoraria gerelateerd aan de gerechtelijke kosten voor de verdediging van uitstaande rechtzaken. Zoals verwacht daalden de promotie- en marktontwikkelingskosten met 4,6 procent naar 209 miljoen dollar vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden als gevolg van hogere uitgaven voor de FIFA Wereldkampioenschap Voetbal 2006 eerder dit jaar. Valutaschommelingen waren verantwoordelijk voor ongeveer 1 procent van de toegenomen uitgaven over het kwartaal. De totale operationele kosten, met uitzondering van speciale posten, zijn een non-US GAAP financiële richtlijn die in overeenstemming is met de meest direct vergelijkbare US Gaap richtlijn in de begeleidende financiële tabellen.

De totale inkomsten uit andere zaken bedroegen 17 miljoen dollar over het derde kwartaal 2006 tegenover 16 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2005. De stijging kwam voornamelijk voort uit de rente-inkomsten van hogere kastegoeden gerelateerd aan ontvangen opbrengsten uit de beursintroductie van het bedrijf in mei 2006. Deze stijging vloeide voort uit de winst die het bedrijf in 2005 noteerde als gevolg van een schikking betreffende een contractueel dispuut.

Chris A. McWilton, chief financial officer bij MasterCard, merkte op dat: "In ons eerste kwartaal als beursgenoteerd bedrijf heeft MasterCard een sterke groei aan inkomsten en winst laten zien terwijl de bedrijfsmarges zich verbeterde. De resultaten over het derde kwartaal blijven de kracht van ons zakenmodel aantonen en het momentum in de gehele betalingsindustrie. Deze resultaten zijn in het bijzonder opmerkelijk als je ze vergelijkt met de sterke prestatie over het derde kwartaal van het vorige jaar".

Resultaten 2006 vanaf vorig jaareinde

Over de negen maanden eindigend op 30 september 2006 rapporteerde MasterCard een netto winst van 9 miljoen dollar, of 0,07 dollar per aandeel. De impact van de speciale posten buiten beschouwing gelaten, kwam de netto winst uit op 420 miljoen dollar, of 3,11 dollar per aandeel.

Speciale posten, die in het tweede kwartaal 2006 werden opgevoerd, zijn o.a.:


- Een non-cash uitgave van 395 miljoen dollar, resulterend uit een donatie van ongeveer 13,5 miljoen aandelen uit het klasse A gewone aandelenpakket aan de MasterCard Foundation, wat gelijktijdig plaatsvond met de IPO van het bedrijf, welke niet belastingaftrekbaar is; - Een reserve van 23 miljoen dollar, opgenomen voor gerechtelijke schikkingen; en - 7 miljoen dollar rente-inkomsten, verdiend aan IPO-opbrengsten, die uiteindelijk gebruikt zijn voor de aflossing van aandelen uit het klasse B gewone aandelenpakket.

De netto inkomsten en de winst per aandeel van het bedrijf, evenals de totale operationele kosten die beneden worden besproken, die geen van alle speciale posten bevatten, zijn non-US GAAP financiële richtlijnen die in overeenstemming zijn met hun meest direct vergelijkbare US GAAP richtlijnen in de begeeleidende financiële tabellen

De netto inkomsten over de negen maanden eindigend op 30 september 2006 bedroegen 2,5 miljard dollar, een stijging van 11,9 procent vergeleken met dezelfde periode in 2005. De valutaschommelingen gedurende deze periode hadden een te verwaarlozen impact op de inkomsten.

De totale operationele kosten in deze periode van negen maanden stegen, vergeleken met dezelfde periode in 2005, met 33,2 procent naar 2,3 miljard dollar. De impact van de schenking aan de MasterCard Foundation, de gerechtelijke schikkingen en de bovengenoemde verandering van de verrekeningsmethode voor prestatiebeloningen buiten beschouwing gelaten, stegen de totale operationele kosten met 13,4 procent als gevolg van de gestegen personeelskosten, honoraria en sponsoringkosten gerelateerd aan de FIFA Wereldkampioenschap Voetbal 2006. De valutaschommelingen gedurende deze periode hadden een te verwaarlozen impact op de operationele kosten.

De totale inkomsten uit andere zaken in deze periode van negen maanden bedroegen 41 miljoen dollar tegenover 4 miljoen dollar in dezelfde periode in 2005. Deze verandering was het gevolg van 45 miljoen dollar extra aan investeringsinkomsten, inclusief de 7 miljoen uit speciale posten, verdiend aan IPO-opbrengsten. De rentekosten namen ook met 8 miljoen dollar af tengevolge van een renteteruggaaf, gekoppeld aan een controle van de federale inkomstenbelasting en een versoepeling van de voorwaarden voor de rentereserve gerelateerd aan de belastingreserves van het bedrijf. Bovendien stond er een bedrag van 3 miljoen dollar uit om de renteaanwas te verlagen tengevolge van een gerechtelijke schikking.

MasterCars's effectieve belastingtarief van 95,9 procent voor de negen maanden eindigend op 30 september 2006 is inclusief de impact van een niet-aftrekbare schenking aan de MasterCard Foundation in de vorm van aandelen. Als wij deze impact buiten beschouwing laten, dan zou het effectieve belastingtarief van het bedrijf uitgekomen zijn op 34,6 procent tegenover 35,5 procent over dezelfde periode in 2005. Het effectieve belastingtarief, exclusief de impact van de aandelendonatie, is een non-US GAAP financiële richtlijn die in overeenstemming is met de meest direct vergelijkbare US GAAP richtlijn in de begeleidende financiële tabellen.

Audioconferentie over details resultaten derde kwartaal

Het bedrijf zal op woensdag 1 november om 9.00 a.m. EST. een audioconferentie houden om de resultaten van het derde kwartaal nader toe te lichten.

Het inbelnummer voor meer informatie over deze conferentie is
+1-866-314-9013 (binnen de VS) en +1-617-213-8053 (buiten de VS) en de passcode is 60238634. Een herhaling van de conferentie zal voor een week na de vergadering te beluisteren zijn. De herhaling kan beluisterd worden door te bellen naar: +1-888-286-8010 (binnen de VS) en +1-617-801-6888 (buiten de VS) met gebruikmaking van de passcode 52185218.

De live conferentie en de herhaling, samen met ondersteunend materiaal, zijn tevens toegankelijk via de Investor Relations sectie op de website van het bedrijf: www.mastercard.com

Over MasterCard Incorporated

MasterCard Incorporated ontwikkelt het mondiale handelsverkeer door een cruciale economische link aan te bieden tussen financiële instellingen, bedrijven, kaarthouders en de commercie wereldwijd. Als concessieverlener, verwerker en adviseur ontwikkelt en promoot MasterCard betalingsoplossingen, verwerkt jaarlijks bijna 14 miljard transacties en levert industrieleidende diensten op het gebied van analyses en advies aan klanten uit het bedrijfsleven en aan particulieren. Via zijn diverse merknamen, waaronder MasterCard (R), Maestro (R) en Cirrus (R) bedient MasterCard consumenten en bedrijven in meer dan 210 landen en staten. Voor meer informatie, ga naar www.mastercard.com .

Op de toekomst gerichte verklaringen

De verklaringen in dit persbericht anders dan historische feiten, inclusief verklaringen over MasterCards's plannen, strategieën, meningen en verwachtingen, zijn op de toekomst gericht en vallen binnen het kader van de safe harbour regeling van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Op de toekomst gerichte verklaringen gelden slechts op de dag dat deze zijn geuit. Behalve voor de lopende verplichtingen van het bedrijf, die vallen onder de U.S. federal securities laws, is het bedrijf dienovereenkomstig niet van plan de op de toekomst gerichte informatie die de feitelijke resultaten van de operaties, veranderingen in de financiële situatie, veranderingen in de begroting, verwachtingen of veronderstellingen, veranderingen in algemene economische of industriële voorwaarden of in andere omstandigheden die zich voordoen en/of reeds aanwezig zijn sinds het opstellen van dit persbericht of een onvoorziene gebeurtenis weerspiegelen bij te werken of anderszins te herzien. Zulke op de toekomst gerichte verklaringen omvatten, zonder enige beperking:


- Het vermogen van het bedrijf om het papieren betalingsverkeer mondiaal te vervangen;
- Het vermogen van het bedrijf om te blijven investeren in zijn handelsmerk en betalingsnetwerk; - Het vermogen van het bedrijf gemakkelijke en veilige elektronische betalingsoplossingen te leveren; - De inzet van het bedrijf zijn klanten te voorzien van waarde toevoegende producten en diensten om de winstgevendheid van hun betalingszaken te vergroten; - Het vermogen van het bedrijf innovatieve programma's te leveren die aan de behoeften van de particuliere kaarthouders en het bedrijfsleven tegemoetkomen en overtreffen; en - De voortdurende sterke groei van inkomsten en winst van het bedrijf, verbetering van de bedrijfsmarges en het sterke momentum van zijn zakenmodel.

Feitelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen met die beschreven in de op de toekomst gerichte verklaringen en wel om diverse redenen, inclusief de resultaten die beschreven staan in de aanvragen van het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission (SEC), waaronder het jaarrapport van het bedrijf op Form 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2005, de kwartaalrapporten op Form 10-Q en recente rapporten op Form 8-K, die zijn gedeponeerd bij de SEC gedurende 2006, evenals redenen zoals moeilijkheden, vertragingen of het onvermogen van het bedrijf om zijn boven beschreven strategische initiatieven te realiseren. Ook andere dan hierboven beschreven factoren kunnen de oorzaak zijn dat de resultaten van het bedrijf wezenlijk verschillen met die werden verwacht.

MASTERCARD INCORPORATED
GECONSOLIDEERDE BALANS (niet gecontroleerd)
(alle bedragen in USD)

30 september 31 december
2006 2005
(In duizenden, behalve
gegevens per aandeel)
ACTIVA

Kas en equivalenten $1,421,139 $545,273
Verhandelbare aandelen, tegen reële waarde:
Verhandelen 18,658 22,472
Beschikbaar voor verkoop 884,617 714,147
Debiteuren 444,946 347,754
Uitstaande betalingen van leden 237,049 211,775 Voor de leden bewaarde effecten 113,835 97,942 Vooruit betaalde onkosten 153,866 167,209
Overige vlottende activa 84,336 121,326
Totaal Vlottende Activa 3,358,446 2,227,898
Eigendom, fabriek en uitrusting, tegen kostprijs
(met aftrek van geaccumuleerde waardevermindering
van $214,530en $373,319) 240,315 230,614
Uitgestelde inkomstenbelasting 239,877 225,034 Goodwill 210,308 196,701
Overige immateriële vaste activa (met aftrek van
aflossingen van $297,844 and $272,913) 268,688 273,854 'Held-to-maturity' staatsobligaties 193,465 194,403 Vooruit betaalde onkosten 206,911 201,132
Overige activa 153,940 150,908

Totaal Activa $4,871,950 $3,700,544

PASSIVA EN AANDEELHOUDERSVERMOGEN
Crediteuren $193,153 $185,021
Uitstaande betalingen aan leden 201,353 175,021 Voor de leden bewaarde effecten 113,835 97,942 Verplichtingen volgens U.S. merchant lawsuit en
andere gerechtelijke schikkingen - lopend 117,400 189,380 Overlopende passiva 852,038 850,657
Overige vlottende passiva 76,908 58,682
Totaal vlottende Passiva 1,554,687 1,556,703
Uitgestelde inkomstenbelasting 64,071 61,188
Verplichtingen volgens U.S. merchant lawsuit en
andere gerechtelijke schikkingen - lopend 447,287 415,620 Lange termijnschuld 229,588 229,489
Overige passiva 251,509 263,776
Totaal passiva 2,547,142 2,526,776
Verplichtingen en Beleid
Minderheidsbelang 4,620 4,620
Aandeelhoudersvermogen
Klasse A gewone aandelen, $.0001 pariwaarde; geautoriseerd 3,000,000,000 aandelen, 79,631,922 en geen aandelen uitgegeven en uitstaand, respectievelijk 8 - Klasse B gewone aandelen, $.0001 pariwaarde; geautoriseerd 1,200,000,000 aandelen, 55,337,407 en 134,969,329 Aandelen uitgegeven en uitstaand, respectievelijk 6 14 Klasse M gewone aandelen, $.0001 pariwaarde, geautoriseerd 1,000,000 aandelen, 1,568 en geen aandelen uitgegeven en uitstaand, respectievelijk - - Extra paid-in kapitaal 3,296,698 974,605 Ingehouden winsten (gecumuleerde tekort) (1,070,098) 145,515 Gecumuleerde 'other comprehensive income', excl. belasting: Cumulatieve aanpassing wisselkoersverschillen buitenlandse valuta 96,007 50,818 Netto niet gerealiseerd verlies op verhandelbare Aandelen beschikbaar voor verkoop (1,880) (2,543) Netto niet gerealiseerde winst (verlies) op derivaten bekend als hedges (553) 739 Totaal gecumuleerde 'other comprehensive income', excl. belasting 93,574 49,014 Totaal Aandeelhoudersvermogen 2,320,188 1,169,148 Totaal Passiva en Aandeelhoudersvermogen $4,871,950 $3,700,544

MASTERCARD INCORPORATED GECONSOLIDEERDE ACTIVITEITENOVERZICHT (NIET GECONTROLEERD) (alle bedragen in USD) Drie Maanden Negen Maanden Eindigend op Eindigend op 30 september 30 september 2006 2005 2006 2005 (In duizenden, behalve gegevens per aandeel) Netto inkomsten $901,969 $791,605 $2,486,911 $2,221,710 Operationele kosten Algemene en administratieve 392,883 350,064 1,105,881 975,867 Publicitaire en markt- ontwikkeling 209,187 219,190 698,936 622,447 Gerechtelijke schikkingen - 48,188 23,250 48,188 Schenkingen aan de MasterCard Foundation - - 400,285 - Waardevermindering en aflossingen 25,139 26,270 75,052 83,366 Totaal operationele kosten 627,209 643,712
2,303,404 1,729,868 Operationele inkomsten 274,760 147,893 183,507 491,842 Overige inkomsten (uitgaven) Netto inkomsten uit investeringen 34,398 16,084 84,089 39,612 Rente-uitgaven (16,757) (17,573) (43,465) (51,906) Overige netto inkomsten (uitgaven) (292) 17,553 303 15,998 Totaal overige inkomsten 17,349 16,064 40,927 3,704 Winst voor inkomstenbelasting 292,109 163,957 224,434 495,546 Uitgaven inkomstenbelasting 99,105 57,872 215,146 175,919 Netto Winst $193,004 $106,085 $9,288 $319,627 Basis Netto Winst per Aandeel $1.42 $.79 $.07 $2.37 Basis gewogen gemiddelde uitstaande aandelen 135,684 134,969 135,312 134,969 Verwaterde netto winst per aandeel $1.42 $.79 $.07 $2.37 Verwaterde gewogen gemiddelde uitstaande aandelen 136,134 134,969 135,511 134,969 MASTERCARD INCORPORATED GECONSOLIDEERD OVERZICHT CASH FLOWS (NIET GECONTROLEERD) (alle bedragen in USD) Negen maanden Eindigend op 30 september 2006 2005 (In duizenden) Operationele Activiteiten Netto inkomsten $9,288 $319,627 Aanpassingen om netto inkomsten af te stemmen op netto cash voortvloeiend uit operationele activiteiten: Waardevermindering en aflossingen 75,052 83,366 Schenking in de vorm van gewone aandelen aan de MasterCard Foundation 394,785 - Op aandelen gebaseerde betalingen 13,372 - Uitgestelde inkomstenbelasting 18,962 (55,162) Overige 7,440 8,261 Veranderingen in operationele activa en passiva: Verhandelbare effecten 3,814 4,502 Debiteuren (90,419) (84,937) Uitstaande betalingen van leden (10,589) 14,561 Vooruit betaalde onkosten 18,146 (22,761) Overige vlottende activa 9,503 552 Vooruit betaalde kosten, (niet vlottend) (4,253) (92,229) Crediteuren 5,695 735 Uitstaande betalingen aan leden 13,890 (13,739) Beding van aanwas gerechtelijke schikking, incl. stijging ingecalculeerde rente (40,313) 68,286 Overlopende passiva 1,026 125,226 Netto verandering in overige activa en passiva 21,384 (7,861) Netto cash voortvloeiend uit operationele activiteiten 446,783 348,427 Investeringsactiviteiten Aanschaf van eigendom, fabriek en uitrusting (38,599) (27,604) Gefinancierde software (24,338) (29,860) Aanschaf van verhandelbare aandelen beschikbaar voor verkoop (2,525,682) (2,172,562) Opbrengsten uit verkoop en looptijd voor verhandelbare aandelen beschikbaar voor verkoop 2,349,978 2,102,454 Overige investeringsactiviteiten (881) 861 Netto cash gebruikt in investeringsactiviteiten (239,522) (126,711) Financieringsactiviteiten Cash ontvangen uit verkoop van gewone aandelen, vrij van uitgiftekosten 2,449,910 - Betaling in cash voor aflossing van gewone aandelen (1,799,937) - Netto cash voortvloeiend uit financierings- activiteiten 649,973 - Effect van veranderingen in de wisselkoers op cash en cashequivalenten 18,632 (19,724) Netto stijging in cash en cashequivalenten 875,866 201,992 Cash en cashequivalenten - aan begin van periode 545,273 328,996 Cash en cashequivalenten - aan einde van periode $1,421,139 $530,988 MASTERCARD INCORPORATED OPERATIONELE PRESTATIE Voor de 3 maanden eindigend op 30 september 2006 Alle MasterCard Credit, Aankoop Aankoop Charge en Debet GDV Groei Volume Groei Transacties Programma's (Miljarden) (Lokaal)(Miljarden)(Lokaal)(Miljoenen) Azië / Pacific $70 6.1 $42 17.3 546 Canada 19 13.0 17 13.7 199 Europa 135 12.9 99 13.3
1,280 Latijns-Amerika 31 25.2 15 27.6 336 Zuid-Azië/Midden-Oosten Afrika 8 44.6 5 33.4 73 Verenigde Staten 238 17.3 187 18.6
2,892 Wereldwijd 502 15.0 365 17.2 5,327 MasterCard Credit en Charge Programma's Verenigde Staten 155 5.0 129 6.6 1,505 Wereldwijd 370 8.7 287 11.7 3,585 MasterCard Debet Programma's Verenigde Staten 82 50.4 58 58.8 1,387 Wereldwijd 132 37.3 77 43.7 1,743 Alle MasterCard, Credit Charge Cash Cash Uitgezochte en Debet Volume Groei Transacties Accounts Kaarten Locaties
Programma's(Miljarden)(Lokaal)(Miljoenen)(Miljoenen)(Miljoenen)(Miljoenen) Azië / Pacific $29 -6.8 138 140 153 7.1 Canada 3 9.1 5 28 33
0.7 Europa 36 12.0 228 132 145 7.6 Latijns- Amerika 16 23.1 115 70 83 2.2 Zuid-Azië / Midden-Oosten Afrika 3 65.1 28 22 25 0.7 Verenigde Staten 51 12.5 245 325 380 6.5 Wereldwijd 138 9.5 759 716 818 24.8 MasterCard Credit en Charge Programma's Verenigde Staten 26 -2.2 17 236 285 Wereldwijd 83 -0.4 282 578 670 MasterCard Debet Programma's Verenigde Staten 25 33.8 228 89 95 Wereldwijd 54 29.1 478 137 148 Voor de 9 maanden eindigend op 30 september 2006 Alle MasterCard Credit, Aankoop Aankoop Charge en Debet GDV Groei Volume Groei Transacties Programma's (Miljarden) (Lokaal)(Miljarden)(Lokaal)(Miljoenen) Azië / Pacific $209 8.0 $120 16.0
1,533 Canada 54 14.6 47 15.7 559 Europa 375 14.2 276 14.3
3,646 Latijns-Amerika 89 26.6 42 29.7 946 Zuid-Azië/Midden-Oosten Afrika 22 49.0 13 34.3 206 Verenigde Staten 675 16.2 528 17.4 7,977 Wereldwijd 1,424 15.3 1,025 16.9 14,866 MasterCard Credit en Charge Programma's Verenigde Staten 451 7.1 373 8.5 4,319 Wereldwijd 1,063 10.6 816 12.9 10,197 MasterCard Debet Programma's Verenigde Staten 224 40.2 155 46.5 3,658 Wereldwijd 361 31.7 210 35.9 4,670 Alle MasterCard Credit, Cash Cash Charge en Debet Volume Groei Transacties Accounts Kaarten Programs (Miljarden)(Lokaal) (Miljoenen) (Miljoenen)(Miljoenen) Asië / Pacific $89 -1.1 404 140 153 Canada 8 8.2 14 28 33 Europa 99 14.0 649 132 145 Latijns-Amerika 47 24.0 333 70 83 Zuid-Azië/Midden-Oosten Afrika 9 79.5 75 22 25 Verenigde Staten 147 12.0 689 325 380 Wereldwijd 398 11.3 2,164 716 818 MasterCard Credit en Charge Programma's Verenigde Staten 78 0.8 49 236 285 Wereldwijd 247 3.7 833 578 670 MasterCard Debet Programma's Verenigde Staten 69 27.8 641 89 95 Wereldwijd 151 26.3 1,332 137 148

Voor de 3 maanden eindigend op 30 september 2005 Alle MasterCard Credit, Aankoop Aankoop Charge en Debet GDV Groei Volume Groei Transacties Programma's (Miljarden)(Lokaal)(Miljarden)(Lokaal)(Miljoenen) Azië / Pacific $65 10.0 $35 13.8 453 Canada 16 13.4 14 17.7 180 Europa 116 13.8 85 12.8 1,168 Latijns-Amerika 25 33.3 11 32.4 275 Zuid-Azië/Midden-Oosten Afrika 6 43.1 4 29.2 57 Verenigde Staten 203 10.1 158 14.0 2,289 Wereldwijd 431 12.7 307 14.6 4,422 MasterCard Credit en Charge Programma's Verenigde Staten 148 6.3 121 10.8
1,432 Wereldwijd 336 10.7 254 13.5 3,252 MasterCard Debet Programma's Verenigde Staten 55 21.9 36 26.3 857 Wereldwijd 95 20.0 53 20.0 1,170 Alle MasterCard Credit, Cash Cash Charge en Debet Volume Groei Transacties Accounts Kaarten Programma's (Miljarden)(Lokaal) (Miljoenen) (Miljoenen)(Miljoenen) Azië / Pacific $30 5.9 119 127 140 Canada 2
-6.9 5 25 31 Europa 31 16.6 207 110 124 Latijns-Amerika 14 34.1 102 57 70 Zuid-Azië / Midden-Oosten Afrika 2 79.5 15 14 17 Verenigde Staten 45 -1.9 191 295 346 Wereldwijd 124 8.2 638 629 726 MasterCard Credit en Charge Programma's Verenigde Staten 27 -10.6 17 228 273 Wereldwijd 82 3.0 272 527 613 MasterCard Debet Programma's Verenigde Staten 18 14.0 173 67 72 Wereldwijd 42 20.1 366 101 113 Voor de 9 maandenden eindigend op 30 september 2005 Alle MasterCard Credit, Aankoop Aankoop Charge en Debet GDV Groei Volume Groei Transacties Programma's (Miljarden)(Lokaal)(Miljarden)(Lokaal)(Miljoenen) Azië / Pacific $193 8.0 $104 15.0 1,293 Canada 44 14.1 37 16.6 498 Europa 334 13.2 246 13.9 3,317 Latijns-Amerika 68 34.7 31 31.8 764 Zuid-Azië/Midden-Oosten Afrika 15 34.7 10 26.1 161 Verenigde Staten 581 12.6 450 15.6 6,568 Wereldwijd 1,235 13.3 878 15.7 12,602 MasterCard Credit en Charge Programma's Verenigde Staten 421 5.1 344 9.0 4,085 Wereldwijd 961 9.0 723 12.6 9,229 MasterCard Debet Programma's Verenigde Staten 160 38.7 106 43.6 2,483 Wereldwijd 274 31.7 155 32.5 3,373 Alle MasterCard Credit, Cash Cash Charge en Debet Volume Groei Transacties Accounts Kaarten Programs (Miljarden)(Lokaal)(Miljoenen) (Miljoenen)(Miljoenen) Azië / Pacific $89 0.8 325 127 140 Canada 7
2.0 14 25 31 Europa 88 11.2 587 110 124 Latijns-Amerika 38 37.2 290 57 70 Zuid-Azië/Midden-Oosten Afrika 5 57.0 39 14 17 Verenigde Staten 131 3.6 578 295 346 Wereldwijd 357 7.9 1,832 629 726 MasterCard Credit en Charge Programma's Verenigde Staten 77 -9.4 50 228 273 Wereldwijd 238 -0.8 765 527 613 MasterCard Debet Programma's Verenigde Staten 54 30.0 528 67 72 Wereldwijd 120 30.8
1,067 101 113 Opmerking: de som van de bedragen in de bovenstaande tabellen kan door afrondingen afwijken; groei representeert verandering in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Voetnoot

Het bovenstaande overzicht betreft informatie over de prestatieresultaten van de betalingsprogramma's van MasterCard International Incorporated en MasterCard Europe sprl (verzamelnaam: "MasterCard), de belangrijkste operationele dochtermaatschappijen van MasterCard Incorporated, over de perioden van drie en negen maanden die eindigden op 30 september 2006 en op 30 september 2005.

De tabel geeft een overzicht van de gross (bruto) dollar volume ("GDV"), aankoopvolume, cash volume en het aantal aankooptransacties, cash transacties, accounts, kaarten en, op regionale basis, de plaatsen waar MasterCard (R) en MasterCard Electronic kaarten geaccepteerd worden. De groeicijfers over eerdere perioden worden erbij vermeld voor op volume gebaseerde data.

Debet transacties met kaarten van Maestro (R) , Cirrus (R), Mondex (R) en andere merkkaarten zijn niet in de bovenstaande tabellen opgenomen.

Toelichting op de tabel: GDV bestaat uit aankoopvolume plus cash volume en omvat de impact van het overschrijven en het gemak ervan; "aankoopvolume" staat voor het totale aankoopbedrag in dollars (inclusief de plaats waar de transactie plaats vond) dat voldaan is met een kaart van MasterCard; Een aantal van deze kaarten zijn virtuele creditcards die gebruik maken van betalingsrekeningen van MasterCard, een mogelijkheid waarmee de officiële kaarten normaal gesproken niet mee zijn uitgerust. Uitgezochte locaties omvatten winkels, ATM's en andere plaatsen waar contant geld verkregen kan worden.

Het MasterCard betalingsproduct bestaat uit credit, charge (oplaad) en debet programma's en gegevens over deze programma's zijn in de tabellen terug te vinden. Debet programma's omvatten o.a. MasterCard debet programma's waarbij de voornaamste manier waarop de kaarthouder kan bevestigen dat hij de bezitter is van de kaart gebeurt door het ondertekenen van een verkoopsbon of het invoeren van een pincode.

De bedragen in Amerikaanse dollars zijn berekend aan de hand van een van te voren vastgestelde wisselkoers tussen de dollar en de lokale valuta waarin de volumes van MasterCard zijn opgesteld. Deze wisselkoersen zijn geschat op kwartaalbasis door de gemiddelde wisselkoers te nemen van ieder kwartaal. Echter, MasterCard rapporteert periodiek de 'rate of change' van het GDV, aankoopvolume en cash volume, uitsluitend gebaseerd op informatie over de desbetreffende lokale valuta, om zo de impact die zulke 'rates of change' hebben op de waardeverhouding tussen buitenlandse valuta en de Amerikaanse dollar in te calculeren.

De gegevens betreffende het GDV, het aankoopvolume, de aankooptransacties, het cash volume en de cash transacties, weergegeven in de respectievelijke kolommen, zijn afgeleid van verkregen informatie van MasterCard-leden die door MasterCard wordt geverifieerd en voor een deel wordt vergeleken met de informatie die verkregen wordt middels de verwerkingssystemen van de transactie. De gegevens op de account-, kaart- en uitgezochte locatiekolommen zijn afgeleid van verkregen informatie van MasterCard-leden en is onderhevig aan een gelimiteerde verificatie door MasterCard. Bepaalde informatie over de uitgezochte locaties worden verschaft door derden en wordt niet onafhankelijk door MasterCard geverifieerd. Alle gegevens zijn onderhevig aan revisie en verbetering door de leden van MasterCard vanaf de datum van uitgifte.

Een gedeelte van de gegevens die weergegeven worden in de account- en kaartkolommen weerspiegelen de impact van dagelijkse veranderingen van portefeuille onder de le

Laatste persberichten van: Mastercard incorporated


03.11.2006
APS: MasterCard Incorporated maakt financiële resultaten over ....

Mastercard incorporated

Printervriendelijke versie

E-mail dit bericht

vorige overview

©ANP Pers Support - ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire | Disclaimer