Gemeente Lelystad



Luchtpost Lelystad informeert over toekomst Lelystad Airport

Gemeente introduceert digitale nieuwsbrief over luchthavenontwikkeling

De gemeente Lelystad heeft de eerste uitgave van de digitale nieuwsbrief Luchtpost Lelystad het licht laten zien. Met Luchtpost Lelystad wil de gemeente haar inwoners en andere bij de stad en bij de luchthaven betrokken betrokkenen actief op de hoogte houden van ontwikkelingen die te maken hebben met de plannen voor Lelystad Airport.

De eerste nieuwsbrief is vooral een overzicht van de stand van zaken. Gisteren heeft de gemeenteraad ingestemd met een plan van aanpak om te komen tot een integrale gemeentelijke visie voor Lelystad Airport en omgeving. In het voorwoord van de digitale nieuwsbrief geven de bij de luchthavenontwikkeling betrokken bestuurders, de wethouders Jan de Vries en Tjeerd van der Zwan, aan dat zij bij de plannenmakerij graag een woordje meespreken en daarin de mening van Lelystadse inwoners, bedrijven en organisaties mee laten tellen. Wij houden de communicatielijnen graag open,zo zeggen de wethouders.En van de instrumenten daarbij is Luchtpost Lelystad.

In de eerste nummer van deze digitale nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan de orde:

- de voorwaarden die het gemeentebestuur stelt aan de groei van de luchthaven;

- de stand van zaken rondom de milieueffectrapportages;
- het overleg van de gemeente met Verontruste Inwoners van Flevoland en Platform Nederlandse Luchtvaart;

- het onderzoek naar en overleg over alternatieve vliegroutes;
- de aanschaf van een vliegtuigvolgsysteem in het Infocentrum Lelystad;

- een verwijzing naar de informatiepaginas over de luchthaven op de gemeentelijke website.

Wie geĂŻnteresseerd is in een (gratis) abonnement op de nieuwsbrief Luchtpost Lelystad kan zich daarvoor aanmelden op de site van de gemeente Lelystad. Onder de button Actueel staat een verwijzing naar digitale nieuwsbrieven. Via een invulformulier kunt u zich hier op Luchtpost Lelystad, maar ook op de andere digitale nieuwsbrieven van de gemeente Lelystad abonneren.

Naast Luchtpost Lelystad brengt de gemeente ook nieuwsbrieven uit over: Wijkplan Noordwest, Wijkplan Noordoost, De Landerijen, Infocentrum Lelystad en Lelystadshart.

---