Gemeente Delft Ondertekening convenant 'Stroomlijning Dienstverlening aan Ondernemers'

Op donderdag 2 november heeft de ondertekening plaatsgevonden van het convenant 'Stroomlijning Dienstverlening aan Ondernemers'. Ondertekenaars waren Staatssecretaris Karien van Gennip, namens het ministerie van Economische Zaken, en wethouder Ronald Vuijk van Economische Zaken en Kennisstad. Met de ondertekening van het convenant laat de gemeente zien dat zij werkt aan het verminderen van de regeldruk voor ondernemers in Delft.

Ondernemers in Nederland zijn gehouden aan een groot aantal regels en vergunningen. Het ministerie van Economische Zaken heeft zich tot doel gesteld om de regeldruk voor ondernemers te verminderen en strijdige regels aan te pakken. De gemeente Delft wil ook de regelgeving voor ondernemers vergemakkelijken. De ondertekening van het convenant 'Stroomlijning Dienstverlening aan Ondernemers' ondersteunt dit streven.

In het convenant maken Delft en EZ afspraken over de stroomlijning van de volgende zaken:
1. strijdige regels;

2. bedrijvenloket;

3. vereenvoudigen van vergunningen;

In het convenant hebben de gemeente Delft en het ministerie van EZ ook afspraken gemaakt over integrale handhaving. Dit houdt in dat de gemeente het aantal controles dat plaatsvindt bij ondernemers, wil beperken en stroomlijnen. De ondertekening van het convenant betekent dat Delft zal aansluiten bij bestaande, landelijke trajecten (waaronder bedrijvenloket.nl), en daarbij kan gebruikmaken van de ondersteuning vanuit het ministerie van Economische Zaken.

Delft loopt reeds voorop als het gaat om gemeentelijk accountmanagement voor bedrijven (de nota bedrijven@delft.nl). Voor ondernemend Delft heeft de gemeente een bedrijvenloket opgericht, waar ondernemers gratis advies en begeleiding krijgen over regelgeving, vergunningen, gemeentelijke producten, vestigingsmogelijkheden, netwerkorganisaties, enzovoorts. Daarnaast staat de samenwerking met de horecaondernemers in de stad op een hoog plan.

Noot voor de redactie (