Adecco

http;//www.adecco.nl

The New Adecco organiseert werk vanuit specialistische expertise

Met de introductie van een nieuw magazine, WORK!, presenteert HR-dienstverlener Adecco de nieuwe koers die onlangs met succes is ingeslagen. Cruciaal hierin is de operationele indeling in business lines. Dit concept biedt een adequaat antwoord op de toenemende behoefte aan flexibele beschikbaarheid van medewerkers met specifieke ervaring, kennis of vaardigheden. Opmerkelijk is dat de nieuwe koers van Adecco voorziet in een ambitieus, internationaal programma voor opleiding, training en persoonlijke ontwikkeling, bedoeld als remedie tegen de dreigende krapte in bepaalde arbeidsmarktsegmenten.

Adecco, de grootste leverancier van HR-services ter wereld, heeft eind 2005 haar nieuwe strategie bekendgemaakt. Speerpunt daarin is: effectieve invulling geven aan de groeiende behoefte aan professionals met specifieke kennis, vaardigheden of eigenschappen. Wereldwijd gaat Adecco die uitdaging als één organisatie aan, met één herkenbaar merk en één missie: better work, better life. Om deze missie waar te maken, biedt Adecco een keur aan innovatieve HR-services en instrumenten, binnen duurzame relaties met opdrachtgevers en kandidaten. Daarnaast spant Adecco zich binnen haar internationale 'Earn & Learn' programma in voor de verdere ontwikkeling van professionals middels opleiding en training.

Adecco heeft haar operationele netwerk onderverdeeld in negen business lines. Drie daarvan (Industrial, Office en On Site Solutions) leggen zich toe op min of meer reguliere HR-services, gericht op het aantrekken en inzetten van kandidaten met algemene vaardigheden. Extra doelgroepspecialisaties binnen deze business lines zijn Adecco Transport & Logistics en Adecco Top Secretaries. De overige zes business lines leggen zich toe op specialistische HR-services, afgestemd op sectoren, beroepsgroepen en vraagstukken die extra expertise vergen. Deze business lines zijn: Human Capital Solutions, Finance & Legal, Information Technology, Engineering & Technical, Medical & Science en Sales, Marketing & Events.

Alle vestigingen van Adecco Nederland, 170 in totaal, zijn in korte tijd op basis van deze specialisaties ingericht. Daarmee is alle beschikbare, marktgerelateerde expertise samengebundeld in compacte, slagvaardige teams die snel op de marktvraag kunnen inspelen. Zowel kandidaten als opdrachtgevers zullen hier veel voordeel van ondervinden. Kandidaten krijgen sneller toegang tot vacatures die echt aansluiten op hun individuele capaciteiten en voorkeuren. Dat kan gaan om vast werk, waarvoor Adecco de werving en selectie verzorgt, of om flexibel werk dat zich goed laat afstemmen op de privé-situatie. Opdrachtgevers hebben de garantie dat zij langs korte lijnen zaken doen met specialisten die de sector en de bedrijfsprocessen goed kennen. Met het perspectief van een krapper wordende arbeidsmarkt, levert deze werkwijze een belangrijke voorsprong op.

Adecco is wereldwijd de grootste leverancier van HR-services. De holding, Adecco SA, is gevestigd in Zürich en beursgenoteerd. Adecco is met ruim 30.000 medewerkers vanuit meer dan 6.000 locaties in 70 landen actief. In Nederland heeft Adecco ruim 170 vestigingen en circa 1.000 medewerkers. Kerndiensten zijn: uitzenden, contracting, payrolling, recruitment & selection, testen, trainen & opleiden en outplacement. Adecco onderscheidt zich onder meer door een sterke binding met kandidaten, state-of-the-art automatiseringsoplossingen en veel ervaring met het optimaliseren van werk- en flexprocessen. In 2005 en 2006 is Adecco uitgroepen tot Great Place to Work(r).