Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 3 november 2006

Politie houdt drie dronken bestuurders aan

ACHTMAAL: Een 49-jarige man uit Wernhout, die donderdag omstreeks 17.30 uur een aanrijding veroorzaakte op de Buntweg, bleek veel te veel te hebben gedronken om zijn auto te mogen besturen. Uit de ademanalyse kwam een uitslag naar voren van maar liefst 785 ug/l ruim 3x de toegestane hoeveelheid! De man zal zich tegenover de rechter voor zijn gedrag moeten verantwoorden. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.

ZEVENBERGEN: Een 41-jarige Rotterdammer werd donderdagavond omstreeks 20.00 uur door politiemensen aan de kant van de weg gezet. De man rook dusdanig zwaar naar het gebruik van alcohol, dat de politiemensen hem aan een blaastest onderwierpen. Uit de ademanalyse op het bureau kwam naar voren dat de man de wettelijk toegestane limiet bijna 4x had overschreden. De uitslag bedroeg 800 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een algeheel rijverbod van 11 uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

BREDA: Ook een 19-jarige man uit Tilburg zal binnenkort voor de rechter moeten verklaren waarom hij zijn auto bestuurde, terwijl hij te veel alcohol had genuttigd. De man, die gezien zijn leeftijd wettelijk gezien valt onder de categorie beginnend bestuurders bleek bij de ademanalyse een uitslag te behalen van 360 ug/l. Voor deze categorie bestuurders bedraagt het wettelijk maximum 88 ug/l. De automobilist werd in de vroege vrijdagmorgen omstreeks 2.30 uur aan de Heerbaan door een politiesurveillance aan de kant van de weg gezet. Sinds 1 januari is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Politie verricht twee aanhoudingen voor belediging

BREDA: De politie heeft donderdagavond een 43-jarige man en een 42-jarige vrouw aangehouden voor belediging. De man raakte in discussie met de politiemensen in een surveillanceauto, die door het Valkenbergpark reed. Op enig moment liep de discussie uit de hand en schold de man de politiemensen uit. Hij werd hierop aangehouden. Dit was voor de vrouw reden hen dan ook maar uit te schelden, waarop ook zij werd aangehouden. Na een goed gesprek op het bureau konden de twee alsnog het voorgenomen bezoek aan de Bredase binnenstad brengen.

Politie houdt vier verdachten aan voor vernielingen

KLUNDERT: De politie heeft in de loop van de week een viertal jongeren aangehouden, die ervan worden verdacht in de nacht van zaterdag op zondag brand te hebben gesticht in een vuilcontainer bij het zwembad en een reeks vernielingen te hebben gepleegd in de Van Puttenstraat. De vier, in de leeftijd van15, 17, 19 en 21 jaar, zijn allen afkomstig uit Klundert. De politie had een onderzoek ingesteld naar de grove vernielingen. Spiegels waren van autos geschopt en diverse autos hadden deuken, in sommige gevallen zelfs op het dak. Slechts door adequaat optreden van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand in de container oversloeg naar het zwembad. In totaal heeft de politie 13 aangiften van vernieling opgenomen. De politie onderzoekt of meerdere vernielingen, die de afgelopen weken zijn gepleegd, op het conto van de verdachten moeten worden geschreven.

Politie houdt man aan voor bedreiging

BREDA: De politie heeft donderdagavond een 32-jarige man uit Den Haag aangehouden, die een beveiligingsmedewerkster van het Centraal Station van Breda bedreigd had. De man verklaarde tegenover de politie slechts dat hij al drie dagen en nachten niet had gegeten. Hij is vrijdagmorgen na verhoor op vrije voeten gesteld. De politie zal proces verbaal opmaken.

Politie houdt jongeman aan voor diefstal

BREDA: De politie heeft in de vroege vrijdagmorgen omstreeks 4.00 uur een 17-jarige jongeman uit Doorn aangehouden. Bij een restaurant aan de Veldsteen waren vlaggen gestolen en vernielingen aangebracht aan de vlaggenstokken. Op grond van het signalement kon de politie aan de Voortakker de jongeman aanhouden. Hij gaf toe twee vlaggen in zijn bezit te hebben. De politie maakt proces verbaal op.

Politie houdt man aan na geweld

BREDA: Een politieman was in de nacht van donderdag op vrijdag via het cameratoezicht getuige van een mishandeling aan de Tolbrugstraat. Een 28-jarige man uit Oosterhout kreeg het aan de stok met een 24-jarige vrouw uit Tilburg en deelde enkele schoppen uit. De twee zijn bekenden van elkaar. De politie wist de dader op de Markendaalseweg in de kraag te grijpen en nam de man mee naar het bureau. Tegen de man zal proces verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt twee stappers aan

BREDA: De politie heeft vrijdag kort na middernacht een tweetal 19-jarige Bredanaars aangehouden, die aan de Cingelstraat zon 8 meter boven maaiveld op een steiger liepen. De twee waren onder invloed van alcohol. Eén van hen was bovendien in het bezit van een lege drugsverpakking, maar verklaarde tegenover de politie geen enkel idee te hebben hoe die in zijn bezit was gekomen.

Twee gewonden bij kettingbotsing

ETTEN-LEUR: In de staart van een file op de Rijksweg A58 is donderdag rond 18.00 uur een kettingbotsing ontstaan, waarbij in totaal 5 autos betrokken waren. Omdat de achterste automobilist, een 34-jarige Bredanaar, met relatief hoge snelheid op zijn voorganger reed, werden de autos die hiervoor stonden ieder tegen hun voorganger aangedrukt. De Bredanaar raakte gewond aan zijn rechterbeen. De 23-jarige automobiliste, die direct voor hem reed, had een pijnlijke borst en rechterknie. Beiden werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Politie stelt buurtonderzoek in na inbraken in Winkelcentrum

ETTEN-LEUR: De politie heeft een groot buurtonderzoek ingesteld om eventuele getuigen te kunnen achterhalen van een tweetal inbraken in het Winkelcentrum. Zowel in de nacht van zondag op maandag als in de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in een winkel, waar elektronica wordt verkocht. In beide gevallen kregen de inbrekers toegang tot het winkelcentrum door de schuifdeur te vernielen van een winkel, die is gelegen aan de Hof van den Houte. Maandag bleef het bij een inbraakpoging, maar in de vroege vrijdagmorgen wisten de daders daadwerkelijk in de winkel binnen te dringen. De buit bestond voornamelijk uit MP3-spelers en navigatiesystemen. Vermoedelijk zijn de daders via de Bisschopsmolenstraat per auto ontkomen. De politie hoopt dat mensen, die wat gezien hebben of om andere redenen meer over de inbraken kunnen vertellen, zich melden via telefoonnummer 0900-8844. De politie heeft sporenmateriaal aangetroffen, dat door politiemensen van de Technische Recherche wordt onderzocht.

Bredanaar doet aangifte van mishandeling

BREDA: Een 20-jarige Bredanaar is vrijdagmorgen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Tijdens een bezoek aan een horecagelegenheid, was er mondelinge onenigheid ontstaan tussen de vriendin van de Bredanaar en een medebezoeker die haar ongewenst bejegende. Toen de man de horecagelegenheid met zijn vriendin en een vriend verliet, zag hij buiten de 18-jarige medebezoeker weer. Hij besloot hem aan te spreken op zijn gedrag. Volgens de verklaring van het slachtoffer kwam het echter niet zover, want nog voordat hij zijn punt had gemaakt, kreeg hij een vuistslag in het gelaat. Twee getuigen verklaarden overigens tegenover de politie dat de 20-jarige eerst een klap had uitgedeeld. De politie kwam ter plaatse en hield de verdachte aan, maar de Bredanaar verklaarde geen aangifte te willen doen van het voorval en vervolgde zijn weg huiswaarts. Na een korte wandeling werd de man op de Adriaan van Bergenstraat echter wederom belaagd, nu door een groepje van drie personen. Hij werd wederom in het gezicht geslagen en geschopt. De man heeft door de mishandelingen op diverse plaatsen letsel in zijn gezicht opgelopen. Hij verklaarde tegenover de politie dat de drie belagers ook aanwezig waren geweest bij het voorval op de Visserstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt Bredanaar aan voor verstoren openbare orde

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 13.30 uur een 32-jarige Bredanaar aangehouden, die eerst voor de nodige overlast had gezorgd aan de Slingerweg en vervolgens aan het Stationsplein op de vuist was gegaan met twee jongemannen. De man stelde zich in de richting van de omstanders bijzonder agressief op. De politie heeft hem aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Politie verricht 5 aanhoudingen bij oogsten hennep

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag in een schuur aan de Lunetstraat vier vrouwen aangehouden, die op dat moment hennepplanten aan het knippen waren. De totale kwekerij bestond uit 65 planten. Het betreft een 35-jarige, een 42-jarige vrouw en een 44-jarige vrouw uit Breda en een 35-jarige vrouw uit België. In de loop van de ochtend werd eveneens de 57-jarige hoofdbewoner van de bijbehorende woning aangehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De kwekerij werd geruimd en de inventaris en de planten werden vernietigd.

Auteur: Manon Ostendorf