Gemeente Apeldoorn

Gemeentelijke Erepenning voor kolonel E.J. Burmeister

Kolonel E.J. Burmeister (55) ontvangt vandaag 3 november 2006 uit handen van burgemeester mr. G.J. de Graaf de Erepenning van de gemeente Apeldoorn. Dit gebeurt tijdens zijn afscheid als commandant Air Operations Control Station (AOCS) Nieuw Milligen.

Sinds zijn aantreden als commandant van de luchtmachtbasis AOCS in Nieuw Milligen in november 2001 heeft kolonel Burmeister zijn medewerking verleend aan diverse Apeldoornse activiteiten. In samenwerking met de gemeente lukte het de kolonel om het mobiele radarsysteem DARS naar het AOCS te halen, hetgeen werkgelegenheid voor Apeldoorn met zich meebrengt. In 2005 maakte de kolonel het mogelijk, om naast een luchtdefilé tijdens de Veterans Parade, een Internationale Jongeren Conferentie te huisvesten op zijn onderdeel, waardoor de kosten tot de helft beperkt bleven. Een jaar later leverde hij een bijdrage aan een mini Internationale Jongeren Conferentie ter voorbereiding van de International Youth Conference in mei 2007 in onze zusterstad Burlington. Verder verleende de kolonel ondersteuning aan diverse evenementen, zoals de jaarlijkse herdenking op Teuge, de familiedag Europa Kinderhulp, het jaarlijkse optreden van de Luchtmachtkapel in Zorgcentrum Casa Bonita, vervoer van weeskinderen uit Hongarije voor een vakantie in Gelderland, het Truckerfestival op Groot Schuylenburg en de Taptoe in Garderen.

De gastvrijheid van de kolonel heeft het mogelijk gemaakt om diverse bezoeken aan Apeldoorn te ondersteunen, waaronder bezoeken van leden van de Tweede Kamer en het Gelderse college van Gedeputeerde Staten.

Voor het laatst bijgewerkt op: 3-nov-2006 11:36