Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT VRIJDAG 3 NOVEMBER 2006

UW OPROEPINGSKAART T.B.V. DE VERKIEZINGEN NIET ONTVANGEN???

Uiterlijk 7 november 2006 moet de oproepingskaart t.b.v. de Tweede Kamerverkiezingen bij iedereen zijn bezorgd. Hebt u na deze datum nog geen oproepingskaart ontvangen, neem dan z.s.m. contact op met Burgerzaken van de gemeente Wieringen, mevrouw F. Meereboer, tel. 0227-594324 (doorkiesnummer).

RAADSVERGADERING OP DONDERDAG 9 NOVEMBER 2006

Donderdag 9 november 2006 vergadert de gemeenteraad van Wieringen. U bent van harte welkom. Op de voorlopige agenda staan onder meer de volgende punten:

Aanvang 16.00 uur
- spreekrecht burgers;
- het onderzoek van de geloofsbrieven en de beëdiging van een nieuw raadslid;
- de samenstelling van de raadscommissies;
- het vaststellen van de programmabegroting 2007 van de gemeente Wieringen;
- het vaststellen van de belastingverordeningen 2007;
- de wijziging van de tarieventabel van de Legesverordening Wieringen 2006;
- het vaststellen van het Brandweerplan 2007.

Vervolgens is er een pauze vanaf ongeveer 18.00 uur en wordt de raadsvergadering om 19.30 uur voortgezet.
- spreekrecht burgers;
- het Wieringerrandmeerproject (waaronder de variantkeuze);
- planschadevergoeding ten gevolge van de aanleg parkeerplaats Aldi;
- het haalbaarheidsonderzoek ontwikkeling havens Den Oever en een voorstel voor het beschikbaar stellen van een krediet t.b.v. voorbereiding en uitvoering ligplaatsen;
- het Regionaal Coördinatiecollege Waddengebied nieuwe stijl;
- de jaarrekening 2005 van Stichting Surplus;
- de comptabiliteitsbesluiten.

De vergadering vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Elft 15 te Hippolytushoef.

In deze openbare vergadering mag u in maximaal 5 minuten uw mening geven over één van de agendapunten. Het is niet mogelijk het woord te voeren over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechten openstaat of heeft opengestaan, over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen en indien een klacht ex artikel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend. Wilt u in de raadsvergadering van uw spreekrecht gebruik maken, laat dit dan tenminste 48 uur voor het begin van de vergadering weten aan de griffier de heer H. Leenders, telefoonnummer 0227-594320 of email: hleenders@wieringen.nl, onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp waarover u het woord wilt voeren.

OPENBARE WERKBESPREKING GEMEENTERAAD WIERINGEN MET LTO WIERINGERLAND.

Maandagavond, 6 november 2006, praat de gemeenteraad van Wieringen met vertegenwoordigers van LTO Wieringerland over het Wieringerrandmeerproject en de effecten van de aanleg van een Wieringerrandmeer op de land- en tuinbouw.

Deze openbare werkbespreking begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Elft 15 te Hippolytushoef.

WMO-ADVIESRAAD

Op maandag 30 oktober heeft er in het gemeentehuis te Wieringen een druk bezochte bijeenkomst plaatsgevonden om te komen tot een gezamenlijke WMO-adviesraad voor de gemeenten Wieringen en Wieringermeer. Deze adviesraad zal als taak hebben het college gevraagd en ongevraagd advies te geven over het beleid en de prestatievelden van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De WMO regelt voorzieningen zoals huishoudelijke hulp en rolstoel- of woningaanpassing. Voor deze avond waren vele organisaties uitgenodigd.

Onder leiding van PRIMO NH is gediscussieerd over de taken van een adviesraad en is er een inventarisatie gemaakt van mogelijke deelnemers voor de adviesraad. Vervolgens zal hieruit een definitieve raad worden geselecteerd. Primo NH zal in een achttal bijeenkomsten, verdeeld over 2006 en 2007, de adviesraad begeleiden en ondersteunen. De volgende bijeenkomst is woensdag 29 november 2006 om 20.00 uur in het gemeentehuis te Wieringen.

Mocht uw organisatie niet aanwezig zijn geweest, maar wel interesse hebben in eventuele deelname aan de adviesraad, dan kunt u contact opnemen met PRIMO NH en vragen naar Heleen de Jong of Hechmi Souguir, telefoon 0229-418700.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 31 oktober 2006 hebben wnd. burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende collectevergunning ex art. 5.2.1. APV onder genoemde voorwaarden aan Stichting ADRA voor het houden van een collecte in de week van 1 juli t/m 7 juli 2007; Ø Verleende standplaatsvergunning ex art. 5.2.3. APV onder genoemde voorwaarden aan G.H. Haller voor het innemen van een standplaats van een oliebollenkraam op het Kerkplein van 15 t/m 31 december 2006' Ø Toestemming verleend aan Motoport Hippolytushoef om 5 november 2006 als koopzondag aan te wijzen.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus
1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 27 oktober 2006:
- het veranderen van de voorgevel van de garage op het perceel Blauwe Jaap 14 (lichte bouwvergunning). ontvangen 30 oktober 2006:
- het oprichten van een garage/berging op het perceel Koningsweg 108 (reguliere bouwvergunning). ontvangen 31 oktober 2006:
- het plaatsen schoorsteen op het perceel Kremersweg 2 (reguliere bouwvergunning);
- het oprichten van een erker op het perceel Van Hengelstraat 35 (lichte bouwvergunning).

B. Verleende bouwvergunning verzonden 3 november 2006:
- het veranderen van de voorgevel op het perceel Kerkplein 23 (reguliere bouwvergunning);
- het legaliseren van het plaatsen van een speeltoestel en wijzigen van het kart- en partycentrum op het perceel Molenveld 5 (reguliere bouwvergunning).

C. Verleende sloopvergunning verzonden 3 november 2006:
- het slopen van een deel van de woning met kantoor op het perceel Robbenoordstraat 13.

De onder A genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen. Tegen de onder B en C genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Laan, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 19 LID 3 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken liggen met ingang van 6 november 2006 gedurende 6 weken een aantal bouwplannen ter inzage, welke strijdig zijn met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft de volgende bouwplannen:
- het veranderen van de woning met kantoor op het perceel Robbenoordstraat 13;
- het oprichten van een garage/berging op het perceel Noordewiendveugelke 7;
- het veranderen/vergroten van de garage/berging op het perceel Kaapfeugel 24.

Ons college is voornemens om ten behoeve van deze bouwplannen vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Laan-Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

VOORNEMEN OM KAPVERGUNNING TE VERLENEN

Burgemeester en wethouders van Wieringen zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:
- C. Buijs, Stroeërkoogweg 5 te Hippolytushoef voor het kappen van 7 populieren en 3 perenbomen in de voor- en achtertuin;
- B. Borst, Belt 39-41 te Hippolytushoef voor het kappen van 1 es in de voortuin;
- Gemeente Wieringen, Elft 15 te Hippolytushoef voor het kappen van 11 corylussen in de Van Hengelstraat te Hippolytushoef.

Bedenkingen tegen het voornemen kunt u schriftelijk vóór 18 november 2006 indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG te Hippolytushoef.

Hippolytushoef, 3 november 2006 Drs. J. Wittink, secretaris M.J.P. van Kampen-Nouwen, wnd. burgemeester