Gemeente Helden

Vrijwilligerswerk Helden: MADD en de Natuurwerkdag (3 en 4 november)

Tijdens MADD doen zoveel mogelijk mensen in heel Nederland één of twee dagen vrijwilligerswerk. Collega's, klasgenoten, buren, vrijwilligersorganisaties, clubgenoten, vrienden, teamleden, vrijwilligerscentrales; iedereen die iets in zijn omgeving wil aanpakken kan meedoen.
Meedoen als individu. Iedereen kan meedoen aan MADD! Wilt u ook de handen uit de mouwen steken? Dat levert u in ieder geval een leuke dag op! Daarnaast biedt MADD u een nieuwe ervaring, nieuwe vaardigheden en nieuwe contacten op. Als individu kunt u zelf een activiteit organiseren en aanmelden via e-mail: stichting@vorkmeer.nl. Wilt u dat het buurthuis een likje verf krijgt? Ligt het park al tijden vol met hondenpoep? Of vindt u het tijd voor een straatkrant waarin de bewoners zich aan elkaar voorstellen? Organiseert u een schilderijentocht of een sportdag voor al uw buren? U kunt uw activiteit, waar u medevrijwilligers voor zoekt, aanmelden op onderstand adres. Uw activiteit komt dan in het klussenbestand te staan. Andere belangstellenden kunnen zich dan bij u aanmelden om een of twee 2 dagen vrijwilliger te zijn bij uw klus. Heeft u geen eigen activiteit of laat u het initiatief liever aan anderen over, maar wilt u wel meedoen? U kunt zich als vrijwilliger aanmelden bij een aansprekende klus in uw regio.
MADD (make a difference day) en de Natuurwerkdag gaan vanaf 2006 samenwerken. Door deze samenwerking kan nu ook tijdens MADD op grote schaal vrijwilligerswerk gedaan worden in de natuur. Begin november staat geheel in het teken van vrijwilligerswerk. Op deze zesde editie van de Landelijke Natuurwerkdag gaan weer duizenden mensen tegelijk aan het werk in natuur en landschap. Op ruim 260 locaties is er voor jong en oud van alles te doen. Bomen knotten, takken zagen, vennen schoonmaken, heide plaggen, maar ook kunstwerken van hout bouwen of knutselen met natuurlijke materialen. Meer informatie over de natuurwerkdag treft u aan op www.natuurwerkdag.nl.

Hoe werkt MADD?
Kan het buurthuis een likje verf gebruiken? Ligt het park al tijden vol met hondenpoep? Is het tijd voor een straatkrant waarin de bewoners zich aan elkaar voorstellen? Kan het dierenasiel helpende handen gebruiken? Iedereen die in zijn omgeving iets wil aanpakken, kan vanaf september zijn activiteit aanmelden bij onderstaand adres. Alleen of samen, bijvoorbeeld met sportvrienden, een groep collegas of wat klasgenoten. Op de site www.makeadifferenceday.nl kunt u zien welke activiteiten er in uw regio plaatsvinden en kunt u zich voor een klus aanmelden. De website brengt partijen met elkaar in contact, voorziet iedereen van ideeën, levert draaiboeken en voorbeeldpersberichten en geeft een landelijk overzicht van alle activiteiten. U kunt zich ook aanmelden op onderstaand adres.

Voor meer informatie over het bovenstaande kunt u contact opnemen met de Vrijwilligerscentrale, tel. (077) 307 73 50 of mail naar t.valckx@vorkmeer.nl.

Wilt u meer informatie over bovenstaande neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale Helden (077) 307 73 50 of mail naar t.valckx@vorkmeer.nl.

28-7-2006 09:45