Productschap Margarine


03.11.2006

Overgangsregeling MEP half november gepubliceerd

De tegemoetkomingsregeling en de overgangsregeling van de MEP (Milieukwaliteit Elektriciteitsproduktie) worden medio november 2006 in de Staatscourant gepubliceerd.

De vergoeding is bedoeld voor personen of bedrijven die kosten hebben gemaakt die noodzakelijk zijn om een MEP-aanvraag in te dienen, maar deze aanvraag niet voor 18 augustus 2006 hebben ingediend. Minister Wijn kondigde 18 augustus 2006 aan dat nieuwe projecten niet meer in aanmerking kunnen komen voor de subsidieregeling omdat de Europese doelstelling was behaald.

De tegemoetkomingsregeling MEP betreft de beleidsregels die de kostenvergoeding regelt, de overgangsregeling MEP is een subsidieregeling voor vergistinginstallaties. Deze overgangsfaciliteit voor vergistinginstallaties is gericht op het subsidiëren van het opwekken van duurzame elektriciteit met behulp van kleinschalige vergistingsinstallaties tot 2 MW.

Beide regelingen zullen worden uitgevoerd door SenterNovem. Aanvragen voor deze regelingen kunnen worden ingediend na publicatie ervan in de Staatscourant half november 2006. Op 30 oktober 2006 heeft de voorzieningenrechter de eis van de Stichting Natuur en Milieu en Rozenkwekerij Bouthoorn dat het stopzetten van de MEP-subsidie per 18 augustus 2006 onrechtmatig is, verworpen.