Gemeente Bedum


26 september 2006
Herinrichting gemeentehuis 1 De herinrichting-werkzaamheden in de Schoolstraat in Bedum zijn vertraagd. De vertraging houdt onder meer verband met de extreme weersomstandigheden in juli en augustus. Verder liep de aannemer direct na aanvang van het werk tegen niet verwachte ondergrondse obstakels aan. De verwachting is dat het werk nu in de tweede helft van oktober gereed is. Een aanvankelijk geplande open dag van het verbouwde en uitgebreide gemeentehuis op 22 september is door de vertraagde werkzaamheden afgeblazen. Dat open huis staat nu voor vrijdag 3 november op de agenda.

Herinrichting gemeentehuis 2 De herinrichting van de Schoolstraat, tussen de Grotestraat en De Vlijt, vormt de afronding van de uitbreiding van het Bedumer gemeentehuis en de bouw van een appartementencomplex op de hoek van de Schoolstraat en de Prof. Ridderbosstraat. Het plan van de herinrichting is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met omwonenden. De kosten van het project bedragen ruim 450.000 Euro.

De omgeving van het gemeentehuis krijgt een plein-achtige uitstraling. Het gebied wordt bestraat met rode klinkers. De rijbaan komt op eenzelfde hoogte te liggen als het voetgangersgebied. De rijbaan blijft wel als zondanig herkenbaar; deze wordt aangegeven door middel van zwarte, hardstenen banden. Het gebied tussen de brug bij de Grotestraat en De Vlijt wordt zogenaamd verblijfsgebied, waar een maximumsnelheid van 30 kilometer geldt. Herinrichting gemeentehuis 3 Bij de nieuwe entree van het gemeentehuis komt een kunstwerk dat is ontworpen door Anton Kamminga uit Onderdendam. Alle parkeergelegenheid bij het gemeentehuis in de Schoolstraat komt te vervallen. In plaats hiervan wordt de parkeercapaciteit in de buurt van de gymzaal op de hoek van de Schoolstraat en de Prof. Ridderbosstraat uitgebreid. Dit project zal nog even op zich laten wachten. Woningbouwstichting Wierden en Borgen wil nieuwbouw plegen aan de Riekele Prinsstraat. Zodra die is gerealiseerd, wordt de parkeergelegenheid bij de gymzaal aangepakt. Bij het gemeentehuis komt wel parkeergelegenheid voor gehandicapten.

Op vrijdag 3 november houdt de gemeente een open dag in het vernieuwde en uitgebreide gemeentehuis. Het programma voor die dag wordt in een later stadium bekend gemaakt.