Gemeente Gouda


persbericht: gouda zet vrijwilligerswerk op de kaart (11/10/2006)

Op 3 en 4 november 2006 vindt de landelijke Make a Difference Day (MADD) plaats. Dan steken duizenden Nederlanders de handen uit de mouwen bij talloze vrijwilligersactiviteiten. Ook Gouda grijpt MADD aan om vrijwilligerswerk op de kaart te zetten. Vrijwilligers kunnen klussen uitvoeren die zijn aangemeld in de klussendatabase op www.makeadifferenceday.nl.

klussendatabase
MADD is er voor iedereen: individuen, scholen, bedrijven, overheden, vrijwilligersorganisaties en -centrales. Zowel voor het uitvoeren van vrijwilligersklussen als het aanmelden van klussen in de klussendatabase kan iedereen terecht op www.makeadifferenceday.nl. In de klussendatabase worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht. De klussen hebben een duidelijk begin- en eindpunt. De Goudse klussen worden ook opgenomen in de vacaturebank van het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP) op www.gouda.nl/VIP, zodat alle klussen ook na 4 november beschikbaar blijven.

initiatiefnemers
MADD wordt landelijk gecoördineerd door CIVIQ (instituut vrijwillige inzet) in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) en vele partners en sponsoren.

meer informatie
Meer informatie over Make a Difference Day in Gouda is te verkrijgen bij het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP), telefoon (0182) 58 8614, of per e-mail vip@gouda.nl, of bij Publiekszaken in de Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda. Algemene informatie over de Make a Difference Days is te vinden op www.makeadifferenceday.nl.