Gemeente Nijmegen
persbericht

Embargo tot 3 november 10.30 uur

Datum Nummer persbericht

2 november 2006 061102R

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting , doorkiesnummer 3292380

Professor Jan Giesbers krijgt Zilveren Erepenning

Prof. dr. J.H.G.I. Giesbers (74) ontvangt op 3 november de Zilveren Erepenning van de stad Nijmegen. Hij krijgt deze onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor Nijmegen, in het bijzonder voor de Nijmeegse kenniseconomie.

Jan Giesbers heeft zich jarenlang ingezet voor nieuwe interacties tussen universiteit en de stad. Buiten de universiteit was en is hij onvermoeibaar als ambassadeur en als adviseur voor meer samenwerking tussen universiteit, bedrijfsleven en overheid. Hij was intensief betrokken bij talrijke nieuwe initiatieven, zoals in de jaren tachtig de werkgroep UBO (universiteit, bedrijfsleven, overheid), het Transferbureau, het Universitair Bedrijven Centrum, Mercator Science Park en Mercator Incubator. Veel toepassingen van onderwijs en onderzoek hebben op via deze initiatieven hun weg gevonden in de maatschappij. Zij hebben gezorgd voor ontelbare innovaties, honderden nieuwe bedrijven en een sterke groei van de werkgelegenheid.

Naast het voorzitterschap, tot dit voorjaar, van Stichting Gelder-Kennis/UBC/Mercator Incubator, heeft hij nog enkele nationale bestuursfuncties vervuld. In de onderwijsraad, de Katholieke Theologische Universiteit Utrecht en de Katholieke Leergangen. In Nijmegen bleef hij betrokken bij het Katholieke Studiecentrum, het Soeterbeeckprogramma, de Lammersprijs voor docenten van het UMC St Radboud, het Stedelijk Netwerk en het Actief Comité Binnenstad.

Op 3 november ontvangt Jan Giesbers tijdens een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter Stichting Gelder-Kennis/UBC/Mercator Incubator Nijmegen om 10.30 uur de Zilveren Erepenning van de gemeente Nijmegen uit handen van burgemeester Guusje ter Horst in het Gymnasion, Heyendaalseweg 141 te Nijmegen.

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen