Gemeente Oost-Gelre

PERSBERICHT--

Onder embargo tot 3 november 2006, 21.30 uur

Gemeente Oost Gelre
2 november 2006

Jaarlijkse feestavond Vrijwillige Brandweer Oost Gelre, post Lichtenvoorde

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen en brandweeronderscheidingen

Tijdens de jaarlijkse feestavond van de Vrijwillige brandweer Lichtenvoorde op vrijdag 3 november 2006 zal aan twee brandweerlieden een Koninklijke onderscheiding worden uitgereikt:
Ø de heer E.W.A. Dusseldorp, Groot Deunkweg 2, 7122 RS Aalten, zal worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding zal worden uitgereikt door burgemeester B. Berghoeff van de gemeente Aalten.
Ø de heer J.F.M. Engelbarts, Meidoornstraat 9, 7131 BM Lichtenvoorde, zal worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding zal worden uitgereikt door loco-burgemeester F. Hulshof van de gemeente Oost Gelre.

Van beide heren zal tijdens de feestavond op passende wijze afscheid worden genomen.

De heer Dusseldorp
De heer Dusseldorp krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn werk bij de vrijwillige brandweer Lichtenvoorde. Hij is in september 1982 aangesteld bij de vrijwillige brandweer als aspirant-brandwacht. In april 1984 haalt hij zijn diploma Brandwacht 2e klasse. In januari 1986 Brandwacht 1e klasse.
Tot 1 april 2006 behaalt hij de nodige brandweer Rijksdiploma's. Hij is een vaste kracht gebleken en op zijn ervaringen en kwaliteiten werd nooit tevergeefs een beroep gedaan.

De heer Engelbarts
De heer Engelbarts krijgt de koninklijke onderscheiding voor zijn werk bij de vrijwillige brandweer Lichtenvoorde. Hij is in januari 1978 aangesteld bij de vrijwillige brandweer als aspirant-brandwacht.
In mei 1979 haalt hij zijn diploma Brandwacht 2e klasse. In januari 1981 Brandwacht 1e klasse.
1 januari 1990 wordt hij Hoofdbrandwacht.
Tot 1 maart 2006 behaalt hij de nodige brandweer Rijksdiploma's. Hij is een vaste kracht gebleken en op zijn ervaringen en kwaliteiten werd nooit tevergeefs een beroep gedaan. Hem wordt dan ook eervol ontslag verleend.

Brandweeronderscheidingen
Vanwege hun 12,5 jarig lidmaatschap bij de Vrijwillige Brandweer zal aan de volgende drie personen de vrijwilligersmedaille en het kruis Brandweerfederatie worden uitgereikt:
Ø de heer B. Derks, hoofdbrandwacht
Ø de heer R. de Lange, hoofdbrandwacht
Ø de heer P Tanck, brandmeester

--Einde persbericht