Donderdag 2 november 2006


----------
Deze week in FEM Business (week 44, vanaf vrijdag 3 november in de kiosk)

Hoe lang bestaat Ahold nog?

Aanstaande maandag komt Ahold-topman Anders Moberg met zijn strategic review naar buiten. Het is zijn laatste kans om morrende aandeelhouders tevreden te houden. Een ding staat al vast: Ahold moet krimpen om te kunnen groeien. Hoe? FEM Business neemt alvast een voorschotje: verkoop Polen , lap Amerika op en verkoop US Foodservice. Maar wat dan?

Weg met de riante rechtspositie van werknemers

Meer ondernemers zijn goed voor de innovatie en dus de economie. Ze werken harder, zijn flexibeler én ze beconcurreren elkaar. Juist om dat laatste schreeuwt de diensteneconomie.

Océ weer okee

Niet dankzij de eigen printers, maar door de aankoop van de Amerikaanse distributeur Imagistics. Leve de Amerikanen.

De markt redt het klimaat

Ja het kan, groei én klimaatbeheersing. Economische groei is noodzakelijk om de groei van het kooldioxide-gehalte af te remmen. Maar dan moet de markt wel zijn werk kunnen doen. Welke politicus heeft de moed de prijskaartjes voor global warming op te hangen?

Verder in FEM Business:


* Business travel: weelderig Moskou

* Nederlands vastgoed ontdekt Letland

* Ramp in wording: Nederlandse politiek keert Europa de rug toe
* Afrekenen met George Tóth, De Vries Robbé
* aan tafel met John Moore, van het immer verliesgevende Antonov
* de winnaars van de European Business Award van Roland Berger

.

Informatie: Arne van der Wal 06 22 31 37 18 /

020.515.98.52 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.