Ingezonden persbericht


'Nederland Kunstland' thema Kunstweek

De jaarlijkse Kunstweek heeft dit jaar als thema 'Nederland Kunstland'. Het thema wordt in allerlei uitingen en diverse acties verwerkt, zodat Nederland van 3 tot en met 12 november even Kunstland is.

Ook alle aan de Kunstweek deelnemende galerieën, kunstuitlenen en kunstmusea zullen op het thema inhaken. Daarbij staan nationale symbolen, de nationale driekleur en bekende Nederlanders centraal.

De Kunstweek heeft tot doel Nederlandse kunst en kunstenaars onder de aandacht van een breed publiek te brengen, zoals de Boekenweek Nederlandse literatuur en schrijvers, en de Filmweek films en acteurs onder de aandacht brengt.

Het thema 'Nederland Kunstland' sluit aan op de doelstelling van de Kunstweek om alle Nederlanders te laten genieten van kunst. Met meer dan 50 verschillende acties, activiteiten, evenementen en festiviteiten worden Nederlandse kunst en kunstenaars onder de aandacht gebracht van het publiek. Daarbij wordt er nadrukkelijk naar gestreefd om ook jongeren en anderen, die nog niet genieten van beeldende kunst attent te maken op al het moois dat Nederlandse kunstenaars maken en gemaakt hebben.

Aan de vorige actie van de Kunstweek, Art is in the Air! deden 85 galerieën en kunstuitlenen mee. Dit jaar zullen naar verwachting circa 200 galerieën, kunstuitlenen en kunstmusea aan de Kunstweek deelnemen.


---

Aanvullende informatie: Stichting Kunstweek, telefoon 0162-589 585 (David Polak, voorzitter van het bestuur) en e-mail els.debar@kunstweek.nl.