Gemeente Elburg


Elburg in de ban van vrijwilligerswerk

Vrijdag 3 en zaterdag 4 november vindt voor het tweede jaar Make A Difference Day (MADD) plaats. Deze dagen staat Nederland in de ban van het vrijwilligerswerk. MADD levert een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk; bevordert maatschappelijke inzet en kan het leiden tot een toename van het aantal vrijwilligers.

Vorig jaar hebben in Elburg al 40 ambtenaren bij diverse organisaties gewerkt aan uiteenlopende klussen. Zo zijn er wilgen geknot, is er een bingo georganiseerd in een verzorgingshuis en zijn er werkzaamheden in een museum verricht.

Vrijdag 3 november zal opnieuw een groep gemeenteambtenaren zich beschikbaar stellen voor diverse vrijwilligersklussen. De groep ambtenaren zal dit jaar versterkt worden door een groep leerlingen van De Nuborgh. Tevens is er een samenwerking met de gemeente Oldebroek en de leerlingen zullen in beide gemeenten klussen op gaan pakken. Dit jaar zullen er in de regio dus nog meer handen uit de mouwen worden gestoken!

Een groep enthousiaste vrijwilligers is dus reeds op de been, nu de klussen nog. In Elburg is het idee opgevat om organisaties zelf klussen aan te laten dragen. In de bibliotheken in Elburg en 't Harde en in het gemeentehuis hangen vanaf volgende week visnetten. Bij deze netten zullen visjes komen te liggen en hierop kunnen suggesties voor vrijwilligersklussen worden genoteerd. Op woensdag 11 oktober zal de vangst worden binnengehaald en in de week daaropvolgend zullen de vrijwilligers aan de klussen worden gekoppeld.

Voor meer informatie over het MADD project, kunt u contact opnemen met Jan Willem Koopman tel: 0525-681212 of mail naar: sve@wiel.nl. Alle landelijke MADD informatie is te vinden op www.makeadifferenceday.nl.