MAX komt met een nieuw verkiezingsprogramma: 'Ik stem niet'

Omroep max

Persbericht

Hilversum, 25 september 2006

Omroep MAX komt met een nieuw verkiezingsprogramma: 'Ik stem niet'

IK STEM NIET wordt gepresenteerd door Liny van Ooyen en Marja Middeldorp van het programma 'Hoe schoon is jouw huis?' en geproduceerd door Cycloop TV. Deze moeder en dochter genieten een grote bekendheid en waardering 'Hoe schoon is jouw huis' haalt 1,5 miljoen kijkers per aflevering) met name vanwege hun eerlijke, eenvoudige en open uitstraling. Hierdoor vormen ze een brug tussen de Haagse politiek en de gewone man, die daar wantrouwend tegenover staat.
De dames gaan, in de gemeentes waar de opkomst bij de laatste landelijke verkiezingen zeer laag was, op zoek naar mensen die niet van plan zijn te gaan stemmen. Deze 'politiekteleurgestelde' worden uitgenodigd voor een feest, waar ook de lijsttrekkers van belangrijke politieke partijen aanwezig zijn. Dit feest staat in het teken van stemmen. Het publiek stemt over allerlei onderwerpen, die een mix vormen van grappige vragen 'Gerard of Gordon?' en serieuze kwesties 'Moeten rijke ouderen wel of niet meebetalen aan de AOW?'. Alle antwoorden worden met behulp van stemkastjes geregistreerd. De dames, die samen met de politici op een podium staan, stellen de vragen en de lijsttrekkers stemmen mee. Bij de serieuze kwesties lichten de politici hun keuzes toe. Uiteindelijk wordt per persoon vastgesteld bij welke partij de voorkeur ligt (zoals bij de Stemwijzer) en worden alle stemmen geteld.
Jan Slagter (directeur Omroep MAX):'Met dit programma hopen we veel mensen te bereiken die niet naar de traditionele verkiezingsprogramma's kijken. Ik hoop dat alle lijsttrekkers aan het programma willen meewerken, het is voor hen een uitgelezen kans om met name de burgers die niet van plan zijn te gaan stemmen over de streep te krijgen'.

Uitzending 3, 10, 17 november 17.30 uur Nederland 2

Einde persbericht