Holland Symfonia opent Klassieke Muziekweek 2006

Holland symfonia

Amsterdam, 5 oktober 2006
Holland Symfonia opent Klassieke Muziekweek 2006

Klassieke Muziekweek 2006
Met het concert Tsjechische Trots opent Holland Symfonia in zijn eerste lustrumseizoen op vrijdag 3 november de tweede edite van de Klassieke Muziekweek. Deze muzikale week, die als titel Liever Live heeft, wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse symfonieorkesten, muziekensembles en concertzalen. Deze hebben zich ten doel gesteld om (nieuw) publiek de magie van een live klassiek concert te laten beleven. De feestelijke openingsavond van de Klassieke Muziekweek 2006 vindt plaats in de Philharmonie Haarlem, en kent een uitgebreid programma, verzorgd door het Haarlemse concertgebouw in samenwerking met Holland Symfonia en de Klassieke Muziekweek. De officiële openingsavond van de Klassieke Muziekweek is gratis toegankelijk voor genodigden en bezoekers van het concert Tsjechische Trots.

Het programma
Om 19.00 uur opent de Philharmonie zijn deuren voor het publiek, waarna als eerste in de foyer 20 portretten van orkestmusici van Holland Symfonia worden onthuld door Holland Symfonia voorzitter Hans van Mierlo. Deze schilderijen zijn vervaardigd in het kader van de Kunstlijn Haarlem en het eerste lustrum van het orkest. Alle portretten zijn geschilderd door kunstenaars die zijn aangesloten bij de Portretwinkel Haarlem. Vervolgens zijn vanaf 19.15 uur in de Kleine Zaal de laureaten van het Prinses Christina Concours te beluisteren. Daarop aansluitend begint om 20.15 uur in de Grote Zaal het concert van Holland Symfonia onder de titel Tsjechische Trots. Tijdens dit concert reikt presentator Roland Kieft aan 10 genomineerden verdeeld over 4 categorieën de prijzen van de Klassieke Muziekweek uit. Na afloop van het concert staan vanaf 21.30 uur, naast champagne en hapjes, diverse muzikale en non-muzikale verrassingen voor de genodigden en de bezoekers van het concert op het programma.

Concert
Het concert Tsjechische Trots heeft als eerste werk op het programma de Ouverture Die Fledermaus van Johann Strauss staan, gevolgd door Romance voor viool en orkest in f van Antonín Dvorák. Daarna zijn de virtuoze Zigeunerweisen voor viool en orkest van Pablo de Sarasate te beluisteren. Besloten wordt met De Moldau uit Ma Vlást van Bedrich Smetana.
Holland Symfonia staat onder leiding van de Duitse dirigent Ulrich Windfuhr. Soliste is de jonge zeer getalenteerde violiste Marlene Hemmer.

// EINDE PERSBERICHT //


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u terecht bij Arthur van Ooyen, hoofd Marketing en Communicatie, tel. 020 551 88 23 of op www.hollandsymfonia.com. (