Nominaties 'Moedigste Hoofdredacteur' bekend

P E R S B E R I C H T

Nominaties 'Moedigste Hoofdredacteur' bekend

Monnickendam, 11 oktober 2006. De jury van de jaarprijs 'De Moedigste Hoofdredacteur van Nederland', in het leven geroepen door (De Redactie), bureau voor tijdelijke en permanente redactiekracht, heeft zes nominaties bekend gemaakt. Het zijn Erik van Gruijthuijsen (Het Parool), Jur van Ginkel (Barneveldse Krant), Hubert Smeets (De Groene Amsterdammer),Wim de Bie (Bieslog), Michiel Bicker Caarten (Business Nieuws Radio) en Doke Romeijn/Frank Wiering (Tegenlicht/VPRO-tv).

De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje dat gebaseerd is op de symboliek van de rechte rug en een bedrag van 10.000 euro, wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Dat zal gebeuren op vrijdag 3 november 2006 in de Industrieele Groote Club in Amsterdam, aanvang 16.00 uur.
De jury bestaat uit Michael van Os (oud-hoofdredacteur Adformatie), Clement Tonnaer (docent massacommunicatie), Theo Dersjant (docent journalistiek), Helen Johnson (tijdschriftjournaliste), Kees Haak (journalist), Hans Renders (docent journalistiek) en Peter Tetteroo(tv-journalist).

heeft het initiatief tot het instellen van de jaarprijs genomen omdat moed meer dan ooit een essentieel, onmisbaar ingrediënt is van het journalistiek ambacht. De snelle, ingrijpende veranderingen die zich de laatste jaren in het medialandschap voordoen vragen, zo meent , om een nieuwe definitie van het aloude begrip journalistieke moed.