Universiteit van Amsterdam

Congres Arbeidsrecht; De werknemer in beweging

Congres Arbeidsrecht

vrijdag 3 november, 13.00 - 21.00 uur en zaterdag 4 november, 09.00 - 13.30 uur De Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Leiden, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Verenigingen van Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) organiseren op 3 en 4 november voor de vierde keer het Nationaal Arbeidsrechtcongres. Dit keer is het thema De werknemer in beweging. De werknemer beweegt zich op een arbeidsmarkt. Die arbeidsmarkt is zelf ook in beweging. De vraag is in hoeverre de werknemer zelfstandig kan opereren dan wel aan de hand moet worden meegenomen en bescherming verdient. Welke keuzes worden aan de werknemer gelaten? Mag hij zelf beslissen of een arbeidsrechtelijke status wordt ingeruild voor de opdrachtovereenkomst en welke waarborgen zijn nodig om misbruik te voorkomen? Hoe ziet de arbeidsmarkt er eigenlijk uit? Aan de orde komen verder onder meer vraagstukken op het gebied van de overgang naar de WW, gezien de aanstaande wijzigingen in de wet een actueel onderwerp, en de stand van zaken rond arbeidsongeschiktheid en herintreding in het arbeidsproces. In hoeverre valt rekening te houden met keuzes betreffende nevenactiviteiten of verplichtingen in de privé-sfeer? Waar ligt het juiste of wenselijke beschermingsniveau? Het arbeidsrechtelijk ontslagrecht komt op het congres aan de orde voor zover dat van belang is voor een goed begrip van de afwegingen die de werknemer of wetgever maakt. Sprekers zijn prof. dr. J.J.M. Theeuwes, mr. J.J. Trap, mr. P.Chr. Vas Nunes, prof. mr. W.H.A.C.M. Bouwens en mr. dr. D.J.B. de Wolff.
Locatie: Hotel Heerlickheijd van Ermelo, Ermelo. Kosten: ¤ 795,- inclusief lunches, diner, overnachting, ontbijt en congresbundel.
Informatie en aanmelding: www.jur.uva.nl/eggens.

Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.