Digitale Gemeente Houten

De kracht van Make A Difference Day Houten in november

zaterdag 21 oktober 2006 - Bron: Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten

Samen met collegas één dag iets doen voor de samenleving is leuk, zinvol en inspirerend. De inzet van medewerkers uit het bedrijfsleven en andere organisaties is de kracht achter Make A Difference Day in Houten die op op 3 en 4 november gaat plaatsvinden. Maar ook op andere tijdstippen in november steken medewerkers uit het bedrijfsleven en bv leerlingen van het ROC de handen uit de mouwen voor lokale maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties. In totaal gaan er rond de 20 projecten plaatsvinden.

Make A Difference Day is een landelijke dag in het kader van vrijwillige inzet en maatschappelijk betrokken ondernemen. Dat het bedrijfsleven, de gemeente Houten, politieke partijen en het onderwijs actief betrokken zijn bij MADD Houten komt mede omdat het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten de grote promotor is van het project.

Het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten is een netwerk van bedrijven en organisaties die het maatschappelijk betrokken ondernemen in Houten ondersteunen en uitdragen. Niet zo zeer in de vorm van sponsorprojecten maar door mensen op een actieve manier in te zetten op lokale maatschappelijke projecten. Voor leden van het Platform en andere organisaties is Make A Difference Day dan ook een mooie manier om lokaal betrokken te zijn.

Om u alvast een idee te geven wat er in november gaat gebeuren hieronder een aantal projecten:

* Medewerkers van het Canon Business Center Utrecht gaan de handen uit de mouwen steken en helpen een woonvorm voor mensen met een handicap met een restyling van de huiskamers.
* Medewerkers van de Woningstichting gaan wafels bakken om jong en oud uit de wijk bij elkaar te brengen in samenwerking met het Wijkcentrum.

* Leerlingen van het ROC Midden Nederland bieden een beautyochtendje aan voor mensen uit Houten die eens in het zonnetje gezet mogen worden. (aanmelden kan nog via 030-6364255, Corrie Bransen)
* De coaches van CHECC organiseren een workshop persoonlijke kwaliteiten en talenten voor de vrijwiligers van de Wereldwinkel.
* Medewerkers van de Keizer Makelaarsgroep bezoeken een tuincentum met bewoners van een woonzorgcentrum.

* Medewerkers van de Gemeente Houten gaan de tuinen winterklaar maken van chronisch zieken mensen en appeltaarten bakken met mensen met een handicap.

* Fractieleden van het CDA Houten organiseren samen met medewerkers van SAMAS een high-tea middag voor leden van de Zonnebloem.

Voor meer informatie over de projecten die gaan plaatsvinden in november kunt u kijken op www.maatschappelijkondernemenhouten.nl onder MADD2006.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).