Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

10 jaar Menindoor Nijkerk op 3 en 4 november

25/10/2006

Nijkerk, 25 oktober 2006
Op 3 en 4 november 2006 organiseert menclub De Lange Boom uit Nijkerk voor de tiende maal een indoormarathonwedstrijd in manege Luxool, dat inmiddels nationale bekendheid heeft gekregen. Ruim 100 combinaties uit het hele land verschijnen vrijdag en zaterdag aan de start, enkelspannen paarden en pony's, tweespan paarden en pony's en vierspan paarden en pony's en niet te vergeten de tandems.

De deelnemers zijn ervaren wedstrijdmenners en rijden twee parcoursen. Er zijn drie hindernissen in het parcours ingebouwd, waaronder de bekende brug en de spectaculaire waterbak. Alles draait om een foutloze ronde in een zo kort mogelijke tijd. Van deze twee parcoursen gaan de beste uit iedere rubriek door naar de finale. De finale bestaat uit een verkort vaardigheidsparcours, waarin natuurlijk de hindernissen niet ontbreken. Door de hoge snelheden die de menners neerzetten levert dit een geweldig spektakel op.

Dit jaar viert `Nijkerk' haar 10-jarig bestaan en om dit niet ongezien voorbij te laten gaan wordt er een marathonwagen verloot onder de finalisten. Een extra stimulans voor de deelnemers om zich te plaatsen voor de finale!

Op vrijdag 3 november begint de wedstrijd om 9.00 uur met de enkelspannen paard, gevolgd door de enkelspannen pony. Het avondprogramma bestaat uit de rubriek tweespan pony's wat zeker een spektakel zal opleveren omdat daar een aantal deelnemers uit de regio in zitten, waaronder Ewoud Boom, Aart-jan Jansen en Wout Kok. Op zaterdag 4 november begint het programma eveneens om 9.00 uur dan met tweespan paarden, gevolgd door de tandems en vierspannen pony's. Als afsluiter de vierspannen paarden en daarna de spetterende finale. De toegang is gratis.

www.luxool.nl