Nederland nog bij lange na geen gidsland

Booij, klusman en van bruggen


-MEDEDELING AAN PERS-

NEDERLAND NOG BIJ LANGE NA GEEN GIDSLAND
Opening kantoor Baker & McKenzie aanleiding tot kritische reflectie

Amsterdam, 30 oktober 2006

In een unieke samenwerking met de Gemeente Amsterdam en het Ministerie van Economische Zaken organiseert advocatenkantoor Baker & McKenzie op vrijdag 3 november aanstaande het symposium Nieuwe grond, voorafgaand aan de officiële opening van het nieuwe onderkomen van het kantoor aan de Amsterdamse Zuidas door burgemeester Job Cohen en DJ / componist Junkie XL. Nationale en internationale topgasten zijn uitgenodigd om te discussiëren over de kansen en bedreigingen voor de Nederlandse economie.

Staatssecretaris Karien van Gennip en voorzitter van de commissie Noordvleugel Annemarie Jorritsma praten over de randvoorwaarden die bedrijven en overheden moeten creëren voor succesvolle ontwikkeling van nieuwe markten. De internationaal vermaarde econoom prof. dr. Kjell Nordström analyseert de Nederlandse situatie en vier topmannen gaan met elkaar in gesprek over de uitdagingen voor Nederland; Arthur Del Prado, CEO van ASMI; Rein Willems, Directeur van Shell Nederland en prominent lid van het Innovatieplatform; Gerlach Cerfontaine, directeur Schiphol Airport en Lodewijk Asscher, wethouder van Amsterdam.

De internationale operatie van Baker &McKenzie (69 kantoren in 38 landen) maakt het de firma mogelijk om wet- en regelgeving én de algemene ontwikkelingen in de verschillende economieën te vergelijken. Nederland komt dan zeker niet als beste uit de bus.
De ambitie voor de komende jaren moet flink omhoog, aldus bestuursvoorzitter Maarten van der Lande, Nederland zou zich moeten bezinnen op de werkelijke maatschappelijke en economische vraagstukken van deze tijd. Wat is bijvoorbeeld de positie van Nederland in Europa en wat is de positie van Europa in de wereld? Dit zijn cruciale aandachtspunten voor de positie van Nederland in onze wereld, maar wij zien het vreemd genoeg bij geen enkele partij prominent op de agenda in deze verkiezingstijd. Een andere belangrijke kwestie is dat de arbeidsmarkt nu écht flexibeler moet worden en ook fiscaal en vennootschapsrechtelijk kunnen en moeten er verschillende zaken op zo kort mogelijke termijn anders en beter geregeld worden.

Voor meer informatie en aanmelding voor deze dag kunt u contact opnemen met Roeland van der Heiden van Baker & McKenzie Amsterdam NV. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging waarmee u op 3 november zonder problemen het symposium en de daaropvolgende bijzondere opening van het Baker & McKenzie House kunt bezoeken en het volledige programma.
Baker & McKenzie Amsterdam NV, Roeland van der Heiden, email: roeland.vanderheiden@bakernet.com, telefoon: 020 5517588.