CDA

01 november 2006 - Persbericht -

CDA-prominenten actief als vrijwilligers tijdens landelijke vrijwilligersdagen

Tal van CDA-prominenten. waaronder onder meer premier Balkenende, de ministers Wijn, Van Ardenne, Van der Hoeven, De Geus, de staatssecretarissen Van Geel, Van der Knaap, Van Gennip, oud-minister Donner, partijvoorzitter Van Bijsterveldt, fractievoorzitter Maxime Verhagen en vicefractievoorzitter Gerda Verburg, gaan vrijdag 3 en zaterdag 4 november a.s. tijdens MADD (Make A Difference Day), ofwel de landelijke vrijwilligersdagen, actief aan de slag als vrijwilligers.

Ook tal van Tweede Kamerleden en nieuwe Kamerkandidaten nemen actief deel aan de landelijke vrijwilligersdagen.

MADD wordt gecoördineerd door CIVIQ, het landelijk kenniscentrum en adviesbureau voor en met vrijwilligersorganisaties. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Vereniging NOV (Nederlandse Organisatie Vrijwilligersorganisaties).

Premier Balkenende bezoekt zaterdag 4 november a.s. van 10.00 tot 11.30 uur het Rode Kruis Utrecht Midden aan de Koningsweg 2 te Utrecht. Daar zet hij zich samen met jongeren in Utrecht in voor het zogeheten mobieltjesproject. Bij dit project helpen jongeren ouderen met het gebruik van hun mobiele telefoon.

De activiteiten van CDA'ers tijdens deze dagen variëren van het helpen in een verzorgingshuis, het werken in de Wereldwinkel, collecteren voor de Alzheimerstichting tot het knotten van wilgen.
---