Project Gemeente Westland

Westlands college aan de slag tijdens MADD-dagen

Publicatiedatum: 02-11-2006

Na het succes van vorig jaar worden dit jaar weer de MADD dagen (Make a Difference Day) georganiseerd. Deze landelijke actie vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 november. Ze biedt iedereen de mogelijkheid de handen uit de mouwen te steken als vrijwilliger. Ook in de gemeente Westland wordt er op deze dagen alles aan gedaan om meer mensen te bewegen zich als vrijwilliger in te zetten.

Het college van burgemeester en wethouders geeft deze dagen het goede voorbeeld. Zo is burgemeester Sjaak van der Tak tijdens de MADD-dagen met water, spons en zeem te vinden als vrijwillig schoonmaker van rolstoelen en rollators in de Pijletuinenhof in Naaldwijk. Maar ook de wethouders doen actief mee. Ewald van Vliet stort zich in het bosonderhoud van het Staelduinse Bos (s-Gravenzande) en Theo Duijvestijn verleent assistentie aan de warmemaaltijden-bezorger van Tafeltje Dekje, tijdens zijn ronde langs ouderen in Monster en Ter Heijde. Joop Gardien draagt actief bij aan het onderhoud aan de druivenbomen op de Westlandse druiventuin en Ben van der Stee is als vrijwilliger te vinden bij het Streetaction-project. Marga de Goeij ten slotte hoopt tijdens de MADD-dagen vooral op mooi weer. Zij zorgt op zaterdag 4 november voor extra handjes, wanneer zij samen met de Stichting Outdoor4disabled strandritten voor mensen met een functiebeperking begeleid op het strand bij Ter Heijde. Ook werkt zij mee aan de bingo in De Kreek in s-Gravenzande en verkoopt zij producten in de Wereldwinkel in Wateringen.

Informatie:
Uitgebreide informatie over de MADD-dagen is te vinden op de speciale website www.makeadifferenceday.nl Via deze site kunt u zich ook aanmelden om mee te doen.
Voor andere ondersteuning of informatie kunt u terecht bij Steunpunt Vrijwilligerswerk Westland, Havenstraat 16, Monster tel. 281290 - madd@vrijwilligerswerkwestland.nl

* Als bijlage bij dit persbericht treft u het klussenoverzicht van het college aan.

* Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij B.F. Assies, Communicatieadviseur, tel 0174-673 303, e-mail: bfassies@gemeentewestland.nl

Overzicht Klussen college tijdens MADD dagen 3 en 4 november 2006

Dag

Tijd

Activiteit

Dorpskern

Collegelid

Vrijdag 3 nov.

15.30-17.00

Streetaction: Jongeren laten meedoen aan sport- en spelactiviteiten om zodoende beweging te stimuleren

De Lier - Vreeloohal

V.d. Stee

Vrijdag 3 nov.

14.00-15.30

Onderhoud aan druivenbomen op de Westlandse druiventuin. Een project van de stichting De Westlandse Druif om de teelt van het streekproduct te bewaren voor de toekomst.

Monster Vlotlaan 535

Gardien

Zaterdag 4 nov.

09.45-10.45

Stichting Outdoor4disabled maakt het onmogelijke mogelijk. Met een rupsvoertuig gaan ze strandritten maken van een half uur. Met een rupsvoertuig brengt deze stichting mensen met een functiebeperking het strand op, naar een demontabele plek met alle faciliteiten. Ook is er een aangepaste kraan om mensen uit hun rolstoel te tillen, indien men in het zand wil zitten of spelen.

Ter Heijde strandopgang hotel Elzenduin

De Goeij

Zaterdag 4 nov.

11.00-11.45

Bingo-ochtend in De Kreek

s-Gravenzande - Leeuweriklaan

De Goeij

Zaterdag 4 nov.

vanaf 12.15

Meehelpen in de Wereldwinkel

Wateringen Herenstraat 98

De Goeij

Zaterdag 4 nov.

11.30-13.15

Samen met de vaste bezorger van Tafeltje Dekje Monster de warme maaltijden bezorgen bij ouderen in Monster en Ter Heijde.

Monster-Ter Heijde

Duijvestein

Zaterdag 4 nov.

10.15-12.00

Pijletuinenhof: samen met de Scouting rolstoelen en rollators opfrissen/wassen

Naaldwijk Verdilaan 43

v.d. Tak

Zaterdag 4 nov.

10.00-12.00

Staelduinse bos

Werkzaamheden in de natuur

s-Gravenzande - bij de camping van de jeugd-herberg bij het Staelduinse bos aan de Maasdijk (t.o. Heenweg)

van Vliet