KONE en Marimekko Starten Samenwerking in Liftcabine ........

Kone corporation

KONE en Marimekko Starten Samenwerking in Liftcabine Interieurs

ESPOO, Finland, November 3 /PRNewswire/ --
KONE en Marimekko hebben een overeenkomst gesloten om samen te werken onder licentie in het kader van de decoratie van liftcabine interieurs. De overeenkomst schept de mogelijkheid om Marimekko design op liften toe te passen door de interne wanden van een lift te decoreren met decoratief laminaat. Marimekko designs zal onderdeel uitmaken van de KONE Deco(TM) oplossing middels het aanbieden van design alternatieven van hoge kwaliteit die KONE Deco(TM) designs aanvullen.

www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20061103/231924-a

www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20061103/231924-b

De KONE Deco(TM) oplossing varieert van voorgedefineerde oplossingen tot oplossingen volledig op maat en kan op zowel nieuwe als bestaande liften worden toegepast. De KONE Deco(TM) oplossing omvat de volledige service van decoratie planning tot materiaal installatie en vervanging. De decoratie kan worden aangepast aan de plaats en de evenement, zelfs meerdere malen per jaar.

"Onze samenwerking met KONE creëert volledig nieuwe mogelijkheden om Fins design, kwaliteit en technologische expertise op een nieuwe en innovatieve manier te combineren. Door Marimekko designs toe te passen op liftcabines zal dit de rit veranderen in een beleving die kan worden voortgezet in andere interieur designs van het gebouw. De overeenkomst geeft het doel weer van beide partijen om design een onderdeel van het dagelijks leven van mensen te maken," zegt Kirsti Paakkanen, President, Marimekko Corporation.

"KONE heft zich onlangs gericht op het vergroten van de omvang van design in al haar bedrijfstakken. Met onze oplossingen zullen we onze klanten meer op maat gemaakte en tegelijkertijd stijlvolle oplossingen bieden. Het brengen van Marimekko design in KONE liften is een unieke toevoeging op onze bestaande oplossingen portefeuille. Deze twee sterke internationale merken zullen elkaar versterken en zullen architectonische planning van een nieuwe dimensie voorzien. Ik ben zeer verheugd om onze samenwerking aan te kondigen, die het voor ons mogelijk maakt een breed gebied van leidende en op maat gemaakte oplossingen aan architecten en andere klanten van ons aan te bieden," zegt Matti Alahuhta, President, KONE Corporation.

De KONE Deco(TM) oplossing zal architecten uitgebreide architectonische vrijheid geven. Het zal andere architectonische keuzes van het gebouw ondersteunen en kan worden gebruikt om de sfeer in de lift aan te passen aan het gebouw of de gelegenheid.

Verzender:

KONE Corporation MARIMEKKO CORPORATION
Corporate Communications & IR
Minna Mars
Senior Vice President, Marja Korkeela
Corporate Communications & IR

Persvergadering

Op 3 november 2006 om 10:00 a.m. (9:00 a.m. CET) zal er een persvergadering worden gehouden in het KONE gebouw, adres Keilasatama 3, Espoo, Finland.

Voor meer informatie over de samenwerking met Marimekko kunt u terecht op www.kone.com/deco/marimekko

KONE is een van wereld's meest vooruitstrevende liften- en roltrappen bedrijven. Ze voorziet haar klanten van toonaangevende liften en roltrappen en innovatieve oplossingen voor hun onderhoud en modernisering. KONE verzorgt ook onderhoud van automatische deuren. In 2005 had KONE een netto omzet van ongeveer 3,2 miljard Euro en heeft ongeveer 27.000 werknemers in dienst. De klasse B-aandelen van KONE zijn genoteerd op de beurs van Helsinki.
www.kone.com

Marimekko is een toonaangevend Fins textiel en kleding ontwerp bedrijf. Het bedrijf ontwerpt, produceert en brengt kleding, interieur decoratie textiel, tassen en andere accessoires van hoge kwaliteit op de markt onder het Marimekko merk, zowel in Finland als in het buitenland. In 2005 had het bedrijf een netto omzet van 67,2 miljoen Euro. Export en inkomsten uit internationale handel bedroegen 19,4 van de netto omzet van de groep. Aan het einde van 2005 had het bedrijf een loonlijst van 377 medewerkers. Marimekko verstrekt al sinds de jaren zestig licenties in Finland en in het buitenland. Marimekko's aandeel staat genoteerd op de beurs van Helsinki sinds 1999. www.marimekko.com

Contact:

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: KONE Corporation: Anne Stenros, Vice President, Design, tel. +358-(0)204-75-4363 of +358-50-5160788. MARIMEKKO CORPORATION: Kirsti Paakkanen, President, tel. +358-(0)9-758-71, Päivi Lonka, Export Director, tel. +358-(0)9-758-7430