Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RENGER VAN DER ZANDE MAAKT INDRUK MET ASL MÜCKE TEAM!

HOCKENHEIM, 2 NOVEMBER 2006 - De topteams uit de Euroseries Formule 3 testen deze week hun kandidaat coureurs voor 2007. Vandaag nam het succesvolle team ASL Mücke Motorsport de talentvolle Renger van der Zande uit Holland onder handen. Op het circuit van Hockenheim (Duitsland) deed de snelle Rookie uit het team van A1 GP Netherlands een volledige dagtest. Hij was weer indrukwekkend snel.

Renger reed de test op uitnodiging van Peter Mücke en onder auspiciën van Mercedes HWA. Doelstelling was om een vergelijking mogelijk te maken met de resultaten van de twee vaste rijders van het team, Sébastien Buemi en Jonathan Summerton. Renger kreeg de Red Bull auto van Buemi en diens engineer Peter ter beschikking. De testomstandigheden waren verre van ideaal, omdat er veel verkeer was en er veel verschillend rubber op de baan lag. Er deden zich eigenlijk geen vrije rondes voor, waardoor Renger met zijn team vooral concentreerde op de sectortijden. Verder reed hij op oude banden en tegen de tijd dat hij een nieuw setje er op wilde zetten, begon het te regenen. Ondanks deze moeilijk omstandigheden imponeerde Renger door zeer snelle tijden. Zijn snelste tijd tussen het drukke verkeer was 1.34.9. Maar zijn indicatieve tijd op basis van gemiddelde sectortijden was nog aanzienlijk sneller, namelijk 1.33.8. Daarbij was het hoge tempo in de snelle bochten vooral van uitzonderlijke klasse. Hij was de hele dag de andere rijder binnen het team, Eduardo Piscopo, afgelopen weekend nog vierde bij de World Series Formule Renault 2.0, zeven tiende seconde te snel af!

Het team en deze "Vliegende Hollander" waren na afloop dan ook uitermate tevreden.

PETER MÜCKE (Teambaas): "Renger behoort tot de categorie coureurs die zijn rijden zeer analytisch benadert. Daarin is hij gedreven en gedisciplineerd en hij voert aanpassingen in zijn rijstijl op een constante en stabiele wijze door. We zouden hem zeer graag in 2007 in ons team hebben omdat je met Renger systematisch de prestatie kunt opbouwen. En verder is het een leuke en aangename vent."

Renger zelf geniet zichtbaar van deze najaarstests. Afgelopen maandag verraste hij iedereen al door met het Prema Power Team, dat dit jaar weinig geluk had, de hele dag heel hard te gaan. Hij reed sneller dan alle anderen op de baan en ook sneller dan het hele Euroseries veld de dag ervoor bij de finaleraces. Nu genoot Renger ook van de zeer goede basis kwaliteit van de Red Bull / ASL Mücke auto. De Q Dance rijder heeft het maar druk. Na het weekend vertrekt hij alweer naar Beijing voor de deelname aan de A1 GP World Cup.

RENGER VAN DER ZANDE: "Supergaaf om met zo'n goede auto de grenzen op te zoeken. Het waren zeer moeilijke omstandigheden op de baan. Ik heb geen ronde vrijuit kunnen rijden en ik reed de hele test op oude banden. Toch was ik bloedsnel. Toen ik merkte dat het zo druk was, ben ik gaan concentreren op individuele bochten om daar maximaal te pushen. Ik hoopte daarmee scherpe informatie in de data te leveren. En dat bleek ook. De computeranalyses leverden zeer heldere aanwijzingen op. ASL Mücke Motorsport heeft een fantastische basis set-up in de auto weten te vinden. Ik wil ze hartelijk bedanken voor deze mogelijkheid die ze mij geboden hebben.. Dit smaakt naar meer....!!”

NIEUWS en F OTO'S worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT ism Susanne Rossbach. Voor meer informatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+31 652 056 637, roelof@insightf1.com).