Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: drs. A.B.A.M. Damer
Datum: 2 november 2006
Betreft: Belangrijke ontwikkeling Klooster Ootmarsum en omgeving

Na een maandenlang intensief traject van onderzoek en onderhandelen zijn gisteravond twee overeenkomsten gesloten rondom de ontwikkeling van het Klooster Maria ad Fontes, de Kloostertuin en de Radboudzalen. In deze voor de stad Ootmarsum zeer belangrijke ontwikkeling heeft de gemeente Dinkelland het Klooster en de Kloostertuin gekocht van de Zusters van de Onze Lieve Vrouwe Stichting. Het Klooster zou binnenkort leeg komen te staan door het vertrek van de laatste zusters.

Ook is een overeenkomst gesloten tussen de gemeente Dinkelland en Scarabee International BV over de verkoop en ontwikkeling van het Klooster en de Radboudzalen. Bedoeling is dat Scarabee het Klooster en de Radboudzalen gaat ontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardig complex dat ruimte biedt aan onder meer sociaal-maatschappelijke instellingen (waaronder de bibliotheek), life-style ondernemingen, een restaurant en woningen. De kapel van het klooster zal voor ondermeer ceremoniële bijeenkomsten en andere evenementen dienst gaan doen. Met name het creëren van sociaal-maatschappelijke ruimten was voor zowel de congregatie als de gemeente belangrijk. Op deze wijze wordt het 'nieuwe' klooster voor zowel de inwoners van Ootmarsum als voor de toeristen een 'trekker'.

De Kloostertuin zal door de gemeente Dinkelland ontwikkeld worden. De Kloostertuin zal 'groen' blijven en in de oude luister hersteld worden. Onder de Kloostertuin zal een parkeerkelder gerealiseerd worden voor ongeveer 100 parkeerplaatsen. Daarnaast wordt getracht op deze plek een mortuarium te realiseren.

Alle partijen zijn bijzonder verheugd over deze belangrijke stap om te komen tot een goede invulling van het voor Ootmarsum zo beeldbepalende gebouw. Naast het behoud van het Kloostergebouw en de Kloostertuin zal de omgeving een kwaliteitsimpuls krijgen die past bij de mooie uitstraling van Ootmarsum.

De overeenkomsten worden de komende dagen verder uitgewerkt en voorgelegd aan de gemeenteraad ter definitieve goedkeuring.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met burgemeester Willeme of wethouder Krouwel op 0541-854108


---- --