Sociaal-Economische Raad

SER PERSBERICHT

3 november 2006 kp 1903, fax, co-blad, dagbl, opinie,
Véronique Timmerhuis nieuwe algemeen secretaris SER

Het dagelijks bestuur van de SER heeft de raad voorgesteld om mevrouw dr. V.C.M. (Véronique) Timmerhuis te benoemen in de functie van algemeen secretaris. De ondernemingsraad heeft hierover positief geadviseerd. Als algemeen secretaris krijgt zij de leiding over het SER-secretariaat waar ongeveer 125 mensen werken.

Véronique Timmerhuis werkt sinds 1998 bij de AWT, de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid. Zij is daar secretaris/directeur. Daarvoor heeft zij negen jaar gewerkt bij het IVA, Instituut voor Sociaal-wetenschappelijk beleidsonderzoek en advies, gelieerd aan de Universiteit van Tilburg. Zij promoveerde in 1997 aan de Universiteit van Tilburg op het proefschrift 'Wetenschapsorganisaties in verandering. Keuzen in organisatieontwikkeling en personeelsbeleid'.

Véronique Timmerhuis heeft maatschappijgeschiedenis en sociologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is 42 jaar en woont in Den Haag.

Onder voorbehoud van de formele bekrachtiging van haar benoeming door de raad, zal zij op 1 februari 2007 in dienst treden. Zij volgt Niko van Niekerk op, die deze functie tien jaar heeft vervuld.