Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

3 november 2006

Rotterdam lanceert Chinadesk

Vrijdagmiddag 3 november lanceert Roelf de Boer, wethouder Economie, Haven en Milieu, de Rotterdam-Chinadesk, die uiterlijk op 1 januari 2007 operationeel moet zijn. De Chinadesk speelt een cruciale rol in de stadsbrede China-strategie.

Twee belangrijke hoofdtaken van de Chinadesk zijn:
- inrichten van een informatie- en servicepunt (baliefunctie voor Chinezen in Rotterdam en China, Rotterdam-China kenniscentrum, informatiepunt)
- coördinatie en afstemming (ondersteuning van beleid- en strategie-ontwikkeling, ondersteunen van ontvangsten van (handels-)delegaties, after-sales en relatiemanagement, versterking zakelijke netwerken).

Het opzetten van een Chinadesk was een van de adviezen van de International Advisory Board (IAB) Rotterdam, tijdens de conferentie in november 2005. De IAB is de internationale evenknie van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR), die het gemeentebestuur adviseert over het versterken en versnellen van de ontwikkeling van de Rotterdamse economie.

Twaalf leden van de IAB, topfunctionarissen uit het internationale bedrijfsleven en de wetenschap, zijn dezer dagen wederom voor de jaarlijkse conferentie in Rotterdam. Hoofdthema's van de agenda dit jaar zijn Energie, Onderscheidende vestigingsvoorwaarden (Unique selling points voor Rotterdam) en de ontwikkeling van science businesspark Schieveen.



Gemeente Rotterdam