Gemeente Weert

3 november 2006

AANMELDEN VOOR SUBSIDIE EXPOSITIES MODERNE KUNST

Het Gemeentemuseum Weert beheert een budget van E 11.000,- dat tot doel heeft exposities van moderne kunst in de gemeente Weert te subsidiëren. De gemeente Weert roept kunstenaars, kunstenaarsinitiatieven en tentoonstellingspodia in Weert op om voor het jaar 2007 projecten voor tentoonstellingen ter subsidiëring in te dienen.

Projecten dienen onder andere aan de volgende eisen te voldoen: . De expositie moet werk bevatten van hedendaagse professionele kunstenaars uit de regio Weert. Onder hedendaagse kunstenaars wordt verstaan levende kunstenaars. Het werk betreft zowel autonome beeldende kunst, toegepaste kunst en architectuur. Met de regio Weert wordt de stad Weert bedoeld inclusief haar verzorgingsgebied als centrumgemeente. De betreffende kunstenaars dienen afkomstig te zijn uit deze regio of daarin woonachtig te zijn. . De aanvragen dienen voorzien te zijn van een deugdelijke projectbegroting (kosten en baten) en een inhoudelijk projectplan, dat een goed beeld geeft van de artistieke waarde van het project. Op basis van dit plan zal de commissie de aanvraag beoordelen op zijn artistieke waarde. . De projecten moeten gedurende 2007 in de gemeente Weert plaats vinden.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot 15 december 2006. Daarvoor is een vragenformulier beschikbaar dat verkrijgbaar is in het Infocentrum in de hal van het stadhuis van Weert.

Beoordeling
De aanvragen zullen beoordeeld worden door een onafhankelijke commissie van deskundigen, die advies uitbrengt aan het college van Burgemeester en Wethouders. De commissie beoordeelt naast de kwaliteit van de aanvraag ook de artistieke kwaliteit van de kunstenaar(s) en de beoogde expositielocatie.

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Weert verleent subsidies ten behoeve van geheel of gedeeltelijk goedgekeurde projecten tot een maximum van in totaal E 11.000,-.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2006.209 FS


---- --