Ingezonden persbericht


persbericht

Leuke spelletjes voor betere eetgewoonte

Goliath ontwikkelt holle bolle big voor gezondere kinderen

Hattem, november 2006 - Vetzucht, snoepzucht, overgewicht... Goliath Games uit Hattem wil daar wat aan doen en bindt met baanbrekende nieuwe spellen de strijd aan met ongezond leven door kinderen. De laatste vondst: de Holle Bolle Big, die ontploft als hij teveel hamburgers eet. Speelgoed- en spelletjesproducent Goliath Games zet zich zo in om kinderen duidelijk te maken dat al dat slechte voedsel tot grote lichamelijke problemen en ernstige ziektes kan leiden en dat je door gezond te eten veel beter kan spelen.

Ontploft!
Als je dat spul maar blijft snoepen en eten, kan je riem ten slotte niet meer dicht. Je ontploft! Net als het onverantwoordelijke varkentje Holle Bolle Big. Met dit actiespel, via een ingenieus mechanisch apparaat, probeert Goliath Games aan de jeugd op een vrolijk manier duidelijk te maken dat als je maar door blijft eten dat hele slechte gevolgen heeft voor je gezondheid. De dikke veelvraat, als Holle Bolle Gijs al bekend van het oud-Hollandse kinderversje, is nu helemaal terug in een modern jasje. Nou jasje..want dat zal ook Gijs die onder andere goed was voor 'een kalf en een heel paard half, een os en een stier en zeven tonnen bier' ook niet hebben gepast.

Snowboarden
Maar Goliath Games doet meer voor 'een gezonde geest in een gezond lichaam' bij kinderen. Zo is er een spel met een snowboard dat met de televisie kan worden verbonden. Terwijl de 'snowboarder' in de huiskamer over een Alpenpiste scheert, kan hij of zij zijn bewegingen op televisie zien. De wintersport thuis dus en je hoeft er niet voor in de file te staan in Zuid-Duitsland: snowboarden op verschillende niveaus, met verschillende afdalingen. Veel bewegen voor de buis. Maar ook voetbal en golf brengt Goliath Games zo in de huiskamer.

Zoub en Fifi
Een andere tophit van Goliath is momenteel Zoub, bouwsteentjes waarmee een oneindig aantal bouwsels kan worden gemaakt. Kinderen kunnen er hun eigen speelgoed mee maken. Het aantal mogelijkheden is eigenlijk fenomenaal: van een bewegende motor tot een helikopter. En dan zijn er bijvoorbeeld nog Fifi, voor de allerkleinsten van anderhalf tot vier jaar, en Totally Spies met 'spionnengadgets' van de gelijknamige televisieserie. Holle Bolle Big is verkrijgbaar voor E 24,- in warenhuizen, via mail orderbedrijven en speelgoedwinkels.

Goliath - één van de grootste speelgoed distributeurs en producenten van Nederland - is gevestigd in Nederland, België, Frankrijk en Spanje. In 1980 introduceerden zij Rummikub op de Nederlandse markt. Goliath heeft sinds de jaren '80 een flinke groei doorgemaakt; speelgoed en actiespellen vanaf 1 jaar, multimedia spellen vanaf 5 jaar, tactische en strategische spellen vanaf 7 jaar en verschillende erotische spellen vanaf 18 jaar. Bekende namen zijn: Rolit, Fifi, Triominos, Stap-op en Exago. Zie ook www.goliathgames.nl.