Ingezonden persbericht


Oegstgeest, 2 november 2006


- PERSBERICHT -

LEERLINGEN WINNEN OPTREDEN RAFFAËLA

Eerste optreden Raffaëla na geboorte dochter

Leerlingen van het Montessori Lyceum in Den Haag worden aanstaande vrijdag 3 november getrakteerd op een spetterend optreden van Idols-winnares Raffaëla. Het optreden wordt aangeboden door PAUZE, Nederlands grootste jongerenmagazine.

PAUZE Magazine wil de leerlingen bedanken voor hun deelname aan een Greenpeace-actie in het magazine. Via pauze.nl stuurden honderden leerlingen e-mail berichten aan Europarlementariërs in Brussel en aan het ministerie in Den Haag waarin ze aangaven dat ze tegen het gebruik van giftige stoffen in cosmetica zijn.

Greenpeace hoopt dat door deze actie de parlementsleden doordrongen raken van het belang van de wet REACH, waarover dit najaar gestemd wordt door het Europees Parlement. Deze nieuwe wet gaat over de registratie en het verplicht vervangen van schadelijke stoffen door schone alternatieven.

Eerste optreden na bevalling
Vanuit heel Nederland hebben middelbare scholieren e-mail berichten verstuurd via pauze.nl. Van het Montessori Lyceum in Den Haag hebben de meeste leerlingen meegedaan met de actie. Zij krijgen daarom van PAUZE het optreden van Raffaëla. Het belooft een extra bijzonder concert te worden, want het is het eerste optreden van de Idols-ster na haar bevalling.

Aanstaande vrijdag rond 21 uur betreedt Raffaëla het schoolpodium tijdens een swingend schoolfeest. Het feest staat verder geheel in het teken van de Greenpeace-actie. Zo zullen visagistes van Greenpeace leerlingen opmaken met cosmetica die gifvrij is.


- Einde persbericht -