Ingezonden persbericht


Werknemer levert graag loon in voor minder stress

57 procent bereid om financieel stapje terug te doen

Amsterdam, 3 november 2006 - Werknemers willen best minder salaris ontvangen in ruil voor minder stress op het werk. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Monsterboard.nl onder circa 1500 werknemers. 56 procent zegt wel loon in te willen leveren voor een minder stressvolle baan. 22 procent is het hier niet mee eens en heeft liever stress dan minder loon. Voor nog eens 22 procent speelt de kwestie niet, omdat ze geen stress ervaren op hun werk.

Voor de werknemers die minder salaris willen, geeft twee derde aan niet meer dan 10 procent van het loon in te willen leveren. Een derde heeft er meer inkomstenderving voor over.

Ben jij bereid salaris in te leveren voor een minder stressvolle baan? 38% Ja, maar niet meer dan 10% van mijn salaris 22% Nee, liever stress dan minder loon
22% Ik heb geen stressvolle baan
18% Ja, daar zou ik veel voor over hebben

"Uit deze cijfers blijkt dat aan dat werkstress zeker een probleem vormt voor veel werknemers", zegt Marc de Vries, managing director van Monsterboard.nl. "En dat is vervelend, want werken beslaat toch een groot deel van ons leven. Maar het is eveneens opvallend dat men er blijkbaar niet alles voor over heeft. De meesten willen ook weer niet té veel salaris inleveren."

/// EINDE BERICHT ///

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan momenteel ruim 45.000 vacatures en ruim 700.000 CV's. Per maand kent de site circa 1.500.000 unieke bezoeken (augustus 2006).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Maynard, Massachusetts. Monster heeft 26 locale websites, gevestigd in 36 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces.

Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc., opgericht in 1967, is het moederbedrijf van Monster®. Het hoofdkantoor van Monster Worldwide staat in New York. Internationaal werken er circa 4.300 medewerkers in 36 landen. Monster Worldwide (Nasdaq: MNST) maakt deel uit van de S&P 500 Index en de NASDAQ-100 Index. Meer informatie over Monster Worldwide is te vinden op www.monsterworldwide.com

Contactinformatie (