Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics komt met financiële resultaten tweede kwartaal boekjaar 2007

Hoofddorp, 3 november 2006 --- Plantronics, Inc., (NYSE: PLT) heeft in het tweede kwartaal van boekjaar 2007 een omzet geboekt van $194,9 miljoen, 13 procent meer dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder. Van de omzetstijging ten bedrage van $23 miljoen was $13 miljoen afkomstig van communicatie-headsets en $10 miljoen van Altec Lansing producten. De winst per aandeel, berekend volgens de in Amerika gangbare GAAP boekhoudmethode kwam uit op $0,26, tegen $0,28 in het tweede kwartaal een jaar eerder. De non-GAAP winst per aandeel was $0,32. Het verschil tussen GAAP en non-GAAP winst per aandeel is gelegen in de berekening van de kosten van optieregelingen, die circa $2,7 miljoen, ofwel $0,06 per aandeel na belasting beliepen.

De onderneming is voornemens een kwartaaldividend van $0,05 per aandeel betaalbaar te stellen op 11 december 2006 aan aandeelhouders die op 10 november 2006 daadwerkelijk in het bezit van aandelen Plantronics zijn.

Ken Kannappan, President en CEO, zei bij de presentatie van de resultaten: "De omzet lag tussen de $190 en $200 miljoen zoals wie die hebben geprognosticeerd op 25 juli van dit jaar. Een beter productaanbod en lagere kosten hebben ertoe geleid dat de winst per aandeel hoger uitkwam dan we hadden geraamd."

Tot de verworvenheden in het kwartaal behoren:


· een grote belangstelling in het retailkanaal voor de nieuwe serie Bluetooth en gaming headsets,


· de eerste Bluetooth headsets afkomstig uit de nieuwe fabriek in China


· nieuwe ontwikkelovereenkomst met Microsoft en IBM die een versterking betekent van de visie van Plantronics op de toekomstige generatie uniforme communicatietoepassingen.

ACG Segment

De omzet van de Audio Communications Group van $163 miljoen in het tweede kwartaal was circa 8 procent hoger dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De omzetstijging was het resultaat van toegenomen verkoop van headsets voor mobiele telefoons en voor Office en Contact Centers (OCC). De omzet in het segment Computer, Gaming en Clarity bleef daarbij achter. In de OCC-groep nam de omzet van draadloze kantooroplossingen toe met 35 procent. die van producten mèt snoer nam iets af. De omzet van Bluetooth headsets voor mobiele telefoons nam toe met 80 procent in vergelijking met het tweede kwartaal vorig jaar. De verkoop van headsets met snoertje nam af met 50 procent.

AEG Segment

De omzet in het tweede kwartaal in het AEG segment was met $31,9 miljoen fractioneel hoger dan in het voorafgaande kwartaal. De combinatie van tegenvallende omzetcijfers en een aanzienlijke last als gevolg van voorraden heeft geleid tot een afname van de non-GAAP bruto marge van 18,9 procent in het eerste kwartaal tot 18,5 procent in het tweede kwartaal.

Vooruitzichten

De hieronder uitgesproken verwachtingen kunnen afwijken van de uiteindelijke resultaten.

Gebaseerd op de huidige situatie verwacht Plantronics dat de omzet in het derde kwartaal van boekjaar 2007 zal uitkomen tussen $205 miljoen en $215 miljoen.

De winst per aandeel voor het derde kwartaal, berekend volgens de GAAP-methode, zal tussen $0,19 en $0,25 uitkomen. De winst per aandeel, berekend volgens de non-GAAP-methode, zal in het tweede kwartaal tussen $0,25 en $0,30 uitkomen.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Margriet Luttikhuizen

T: +31 (0)20 421 0565

E: Margriet@l-dj.nl