Ingezonden persbericht


Protect Data neemt Reflex Software over

Pointsec-portfolio uitgebreid met oplossingen voor poort- en apparaatbeveiliging

's-Hertogenbosch, 3 november 2006 - Protect Data heeft de particuliere onderneming Reflex Software en haar dochterbedrijven overgenomen. Een belangrijke dochteronderneming van Reflex Software is Reflex Magnetics. Dit bedrijf is opgericht in 1985 en gevestigd in Londen. Door de overname breidt Protect Data het Pointsec-aanbod voor databeveiliging uit met software voor de beveiliging van poorten en apparaten. Reflex Software en zijn dochterondernemingen hebben 35 medewerkers in dienst en realiseerden een netto-omzet van £ 3,1 miljoen in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2006.

"De vraag van Pointsec-klanten naar oplossingen voor de beveiliging van poorten en apparaten neemt toe. Reflex Mag­netics is al geruime tijd toonaangevend op dit gebied", zegt Peter Larsson, CEO van Protect Data. "Bovendien biedt Reflex Magnetics net als Protect Data oplossingen die het complete beveiligingsbeleid van klanten ondersteunen. Daarnaast brengt ook deze aanbieder continu updates uit om nieuwe bedreigingen het hoofd te bieden."

Protect Data heeft alle uitstaande aandelen van Reflex Software verworven als onderdeel van een transactie die is voltooid op 1 november 2006. Reflex Software heeft zelf geen activiteiten, maar is de overkoepelende onderneming die de aandelen beheert van Reflex Magnetics en Reflex Software Europe SARL. De overnameprijs voor Reflex Software bedraagt £ 12,5 miljoen in contanten. Als Reflex Magnetics vóór 31 maart 2007 bepaalde doelstellingen bereikt, volgt een extra betaling van £ 2,5 miljoen.

Met Disknet Pro van Reflex Magnetics kunnen bedrijven en overheidsinstellingen het gebruik van alle communicatiepoorten op clients bewaken, inclusief de toegang tot met het netwerk verbonden randapparatuur. Medewerkers kunnen hierdoor geen gegevens opslaan op USB-opslagapparaten. Hiermee voorkomen organisaties diefstal en ongeautoriseerde verspreiding van bedrijfskritische informatie. Door bewaking van de poorten weten bedrijven bovendien zeker dat medewerkers de IT-infrastructuur niet gebruiken voor de illegale verspreiding van content die onder het auteursrecht valt. Verder kunnen ze geen kwaadaardige software installeren. Door de overname van Reflex Magnetics verbreedt Pointsec ook zijn aanbod van encryptiesoftware via DataVault, een product met CAPS-certificering. Dit voldoet aan alle vereisten voor overheidsinstellingen in Groot-Brittannië en andere Commonwealth-landen.

De omzetverwachtingen voor Protect Data voor het volledige jaar 2006 blijven ongewijzigd. Volgens deze verwachtingen stijgen omzet en winst over 2006 aanzienlijk in vergelijking met het jaar 2005.

Pointsec
Pointsec is de wereldwijde standaard voor de beveiliging van mobiele apparatuur - het bedrijf heeft de meeste klanten en de hoogste certificeringsniveaus, en ondersteunt de meeste apparaten. Pointsec biedt een betrouwbare oplossing voor automatische dataencryptie, die mobiele apparatuur - oftewel de meest kwetsbare punten waar gevoelige bedrijfsdata is opgeslagen - beschermt. Door informatie op laptops, PDA's, smartphones en verwijderbare media te beveiligen, beschermen bedrijven en overheidsinstanties vertrouwelijke informatie en hun imago, minimaliseren ze risico's en vergroten ze het vertrouwen van klanten en andere belanghebbenden. Het klantenportfolio van Pointsec bestaat uit bedrijven van elke omvang en wereldwijde overheidsinstellingen. Pointsec Mobile Technologies is opgericht in 1988 en een dochtermaatschappij van Protect Data AB, een onderneming die onder de naam PROT is genoteerd aan de beurs in Stockholm. Het bedrijf heeft twee vestigingen in de Verenigde Staten, negen EMEA-kantoren, twee kantoren in Azië, twee in India en één in Dubai in het Midden-Oosten.