Gemeente Hellendoorn


Duizenden Nederlanders actief op Make a Difference Day

Op 3 en 4 november 2006 staat vrijwilligerswerk centraal tijdens de tweede Make a Difference Day (MADD). Duizenden Nederlanders steken de handen uit de mouwen bij talloze vrijwilligersactiviteiten in Nederland. Iedereen kan meedoen: individuen, scholen, bedrijven, gemeenten, vrijwilligersorganisaties en -centrales.

Make a Difference Day is in 2005 voor het eerst in Nederland geïntroduceerd naar Engels en Amerikaans voorbeeld. MADD 2005 was een groot succes: meer dan 20.000 vrijwilligers, VIPS (waaronder diverse leden van de Koninklijke Familie en de regering) zetten zich in bij zo'n 2.000 klussen verspreid over het hele land.

Hoe werkt MADD?
MADD vindt vooral lokaal plaats.

* Kan het buurthuis een likje verf gebruiken?
* Ligt het plantsoen vol afval?

* Is het tijd voor een straatkrant waar bewoners zich voorstellen
* Maak de tuintjes schoon voor oudere mensen.
* Regel een autowasactie voor een goed doel, enz.

Het gaat om klussen die in één dag door een groepje vrijwilligers uitgevoerd kunnen worden.

Het College van Burgemeester en Wethouders ondersteunt MADD van harte en wil door zelf ook vrijwilligerswerk te doen een bijdrage leveren aan de erkenning en waardering van het vrijwilligerswerk. Vanuit het bedrijfsleven in onze gemeente hebben al 20 vrijwilligers zich aangemeld.

Iedereen (organisaties en individuen) kan zich aanmelden voor vrijwilligerswerk. Organisaties kunnen klussen melden bij de Vrijwilligerscentrale tot 1 oktober 2006.

Vanaf 3 oktober staan alle klussen op de website van de Vrijwilligerscentrale. www.vcnijverdal.nl